Opnieuw incidenten bij folkmetal-optreden op camping in Sint-Jacobskapelle

Redactie KW

Voor Peter Ingelaere is de maat vol. Bij een folkmetal-optreden, recent op zijn camping IJzerhoeve in Sint-Jacobskapelle, waren er weer incidenten.

Bijna een jaar geleden zorgde een bijeenkomst van de extreemrechtse organisatie Blood and Honour op diezelfde camping ook al voor flink wat ophef en werd er een immense politiemacht op de been gebracht. „Ik stop met die optredens toe te laten”, zucht Peter Ingelaere. „Ik heb er niks dan miserie mee. Het is genoeg voor mij.”

„Je moet een onderscheid maken tussen twee soorten evenementen op de camping IJzerhoeve”, zegt de Diksmuidse burgemeester Lies Laridon (CD&V). „Enerzijds was er een manifestatie à la Blood and Honour zoals vorig jaar waar er een massa volk op af kwam, en anderzijds waren er bijeenkomsten zoals die van twee weken geleden, met een paar honderd mensen. Op dat laatste soort bijeenkomsten zijn er nooit noemenswaardige incidenten. En als er al eens iets gebeurt, dan vindt het altijd plaats op de camping zelf. Nooit bijvoorbeeld in het centrum van Diksmuide. Trouwens, het voorval tijdens de manifestatie van twee weken geleden was ook maar een kleine vechtpartij, die niet eens in de zaal plaats vond, maar in de bar van de camping.”

Verjaardagsfeest

„Dit wil echter niet zeggen dat ik onverdeeld gelukkig ben met dat soort organisaties op de camping IJzerhoeve”, gaat burgemeester Laridon verder. „Dergelijke manifestaties worden bijvoorbeeld aangevraagd onder het mom van een verjaardagsfeest… Ik zou effectief liever hebben dat dergelijke organisaties niet meer naar Diksmuide worden gehaald. Als de uitbater voor de organisatie van dergelijke evenementen effectief de boot begint af te houden, dan zal ik daar heel blij mee zijn.” (TVDa)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 16 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier