Opleiding toeristische ambassadeurs Brugge gestart

Redactie KW

Bij Toerisme Brugge is maandag de eerste van vijf sessies gestart die het horecapersoneel in Brugge moet begeleiden bij een klantvriendelijke opvang van de toeristen. Het gaat om een initiatief dat voor het eerst plaatsvond naar aanleiding van Brugge 2002, Europese Culturele Hoofdstad. Nu wordt het initiatief herhaald met subsidies van Toerisme Vlaanderen. Die trok voor een dergelijke opleiding 50.000 euro uit voor alle Vlaamse kunststeden. Brugge krijgt 10.000 euro.

“Wij doen als Toerisme Brugge veel om toeristen naar Brugge te lokken”, zegt schepen Jean-Marie Bogaert. “Eens ze hier zijn, willen we ook dat hun verwachtingen worden ingelost en dat is ondermeer een klantvriendelijk onthaal. Daarom richten we vormingsessie in voor iedereen die dagdagelijks met toeristen in contact komt. Zij moeten de juiste kennis hebben en de juiste houding.”

De sessie duurt één dag. ‘s Morgens is er theorie. In de namiddag trekken de cursisten de stad in om er de praktijk te bestuderen. In totaal zullen een 80-tal personen de sessie volgen. Het gaat vooral om horecapersoneel en baliebedienden. Wie de cursus volgde, mag het Brugge-ambassadeurslogo opspelden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.