Zondag speelt de landskampioen tegen de herfstkampioen

© BELGA
Olivier Volckaert

Na de 0-1-nederlaag tegen Gent is KV Oostende uitgeteld voor Europees voetbal, het is al zeker van de vijfde stek. Nu volgt voor herfstkampioen Oostende nog een galamatch tegen landskampioen Club Brugge.

Eerlijk ? Misschien is het wel goed dat KV Oostende die vierde plaats miste. Na een lang seizoen zou de vakantie dan nog eens twee weken later beginnen en zou KVO erg vroeg op het seizoen er al moeten staan voor een kwalificatieronde van de Europa League. Komt daarbij dat Oostende zijn Europese thuismatch in Lokeren zou moeten spelen. Neen, voor mij heeft dat geen uitstraling. En als je pech hebt, moet je ook nog eens naar Kazakstan en Wit-Rusland. Dat is geen ideale voorbereiding.

Volgend seizoen wordt het sowieso iets moeilijker voor Oostende. De buitenwereld zal de lat iets hoger leggen, de tegenstanders zullen nog meer op hun hoede zijn. In die zin is het goed dat KVO het zekere voor het onzekere neemt en al op de tweede speeldag thuis speelt in zijn tegen dan hopelijk al afgewerkte stadion.

Supercup avant la lettre

Maar eerst is er dus nog de galamatch tegen landskampioen Club Brugge. De landskampioen tegen de herfstkampioen. Het lijkt wel een Supercup avant la lettre. Wie is nu de beste kampioen ? Marc Coucke speelt het ongetwijfeld uit op Twitter dit weekend. En laat Club Brugge net de enige Belgische ploeg zijn waartegen Oostende dit seizoen geen punten kon pakken. Meer zelfs, Oostende kon in 270 minuten zelfs niet scoren tegen blauw-zwart (toch niet in het goede doel). Een doelpuntje scoren en punt(en) pakken tegen de landskampioen, het zou de ideale afsluiter zijn van een knalseizoen. Herfstkampioen, een historische vijfde plaats en gestunt tegen alle (?) Belgische topclubs. Dat is een seizoen om in te kaderen.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier