Ik zat zelf op de redactie toen het nieuws uit Brugge bekend raakte. Iedereen kijkt dan naar mij en wat ik er van denk. Maar ik kan het alleen verschrikkelijk jammer vinden.

De drie doden uit 2017 (ook toen stierven in Brugge mensen in eenzaamheid en werden hun lichamen pas veel later ontdekt, red.) waren mee de aanleiding voor mijn programma. Het voelt toch wel wrang dat twee dagen na mijn laatste uitzending er opnieuw twee eenzame mensen niet gemist werden.

"Je kan voor alles naar de overheid wijzen, maar eenzaamheid gaan we niet alleen aanpakken met een zak geld"

Ik denk dat we allemaal wel willen dat dat nooit meer gebeurt, maar een wonderoplossing is er niet. Als we 't allemaal willen, moeten we misschien ook waakzamer zijn voor de mensen rond ons. Dat is trouwens geen dagtaak, het gaat om een hand omhoog, dag zeggen, eens knikken. Weten wie er naast je woont.

Je kan voor alles naar de overheid wijzen, maar eenzaamheid gaan we niet alleen aanpakken met een zak geld. We zullen toch ook echt zelf een verschil moeten maken.

Xavier Taveirne is radio- en televisiepresentator. Hij maakte voor Canvas het programma 'Eenzaam'. De Bruggeling schrijft ook een tweewekelijkse column voor het Brugsch Handelsblad.

Ik zat zelf op de redactie toen het nieuws uit Brugge bekend raakte. Iedereen kijkt dan naar mij en wat ik er van denk. Maar ik kan het alleen verschrikkelijk jammer vinden.De drie doden uit 2017 (ook toen stierven in Brugge mensen in eenzaamheid en werden hun lichamen pas veel later ontdekt, red.) waren mee de aanleiding voor mijn programma. Het voelt toch wel wrang dat twee dagen na mijn laatste uitzending er opnieuw twee eenzame mensen niet gemist werden. Ik denk dat we allemaal wel willen dat dat nooit meer gebeurt, maar een wonderoplossing is er niet. Als we 't allemaal willen, moeten we misschien ook waakzamer zijn voor de mensen rond ons. Dat is trouwens geen dagtaak, het gaat om een hand omhoog, dag zeggen, eens knikken. Weten wie er naast je woont. Je kan voor alles naar de overheid wijzen, maar eenzaamheid gaan we niet alleen aanpakken met een zak geld. We zullen toch ook echt zelf een verschil moeten maken.Xavier Taveirne is radio- en televisiepresentator. Hij maakte voor Canvas het programma 'Eenzaam'. De Bruggeling schrijft ook een tweewekelijkse column voor het Brugsch Handelsblad.