Winkel Sport moet mee met de ambitie van sponsor Geert Cool

Spits Dieter Yde aan het feest, de tribune achter hem is aan een opwaardering en uitbreiding toe. © VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport diende La Louvière een eerste nederlaag toe en komt op kop in derde nationale. De dorpsploeg is daarmee op koers om straks in de eerste amateurliga uit te komen, de sponsor heeft daarvoor goesting te over. Straks zijn dus in het Terschuerenpark mogelijk dus ploegen als Beerschot, Geel of Hasselt op bezoek.

Speeldag 7 in derde klasse en de topper gaat tussen leider La Louvière en runner-up Winkel Sport. Niet op Tivoli, waar de voormalige eersteklasser de thuiswedstrijden afwerkt, maar op het Terschuerenpark. Op de uitbreiding van de kantine en de bouw van een staantribune na is er de jongste 30 jaar niks meer veranderd aan de thuishaven van Winkel Sport. De gemeente Ledegem is dan ook financieel niet slagkrachtig genoeg om in deze tijden van besparingen grote investeringen te doen.

Toen sponsor Geert Cool ruim een kwarteeuw geleden neerstreek in Winkel was de lokale voetbalclub nog een provinciaal ploegje. Zelf bouwde hij zijn bedrijf NV Defrancq met stevige tred uit, Winkel Sport volgde in het zog. Vanuit derde provinciale ging het snel naar vierde klasse, maar daar bleef het anderhalf decennium steken. Maar de sponsor wilde hogerop. Vorig jaar in het eerste seizoen in derde klasse werden ze al mooi zevende. Dit jaar verraadde de transferpolitiek al dat het menens was : Alexandre Frutos, Daan Van Gijseghem, Günther Vanaudenaerde… Namen die klinken in het voetbalwereldje, maar waar ook een zeker budget tegenover staat.

De goesting en de centen zijn er om Winkel Sport naar het hoogste amateurniveau te laten doorgroeien

Die transferperiode leerde dus dat Geert Cool de boot van de competitiehervorming niet wil missen. Negen tweedeklassers krijgen straks het gezelschap van zeven derdeklassers in de hoogste amateurliga. En op een plaatsje op dat hoogste amateurniveau, daar is de sponsor op gebrand.

In Sint-Eloois-Winkel zie je her en der wel enkele wenkbrauwen fronsen. Is dat allemaal wel nodig ? Het dorp telt immers amper dik 3.000 inwoners. Maar het mag duidelijk zijn : Winkel Sport zal mee moeten met de ambitie van de sponsor. De goesting en de centen zijn er om door te groeien. Een belangrijke vereiste.

Nu nog de infrastructuur. Maar ook daar valt een mouw aan te passen. De tribune, zeg maar de blikken trommel, is eigenlijk aan vervanging toe. Ze zal op zijn minst uitgebreid moeten worden als men aan de vereiste 300 zitjes wil geraken. Ook de verlichting moet sterker, maar daarvoor moet ook nog omgevingswerken gebeuren. Zoniet zit de hele Vlasschaard- en Terschuerenwijk straks zonder elektriciteit. Maar niks lijkt de ambitie van Winkel Sport nog te stuiten, en straks weet heel voetballend België waar Sint-Eloois-Winkel ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier