Wie danst, laat zijn lijf lachen

KW Danst: zondag om 16.00 uur op de Grote Markt van Roeselare. © GF
Pascal Kerkhove
Pascal Kerkhove Directeur redactie

Laat iemand uit uw omgeving het woord ‘polonaise’ uitspreken en u gaat gegarandeerd zijn gezicht in een lach zien plooien. Op de een of andere manier stemt zo’n polonaiselied én de polonaisesliert mensen gelukkig. Dat heeft met veel te maken, maar zeker ook met het simpele feit dat we mekaar op een gezonde wijze eens bij de schouders kunnen pakken.

Zich ongehinderd op sleeptouw laten nemen door elkaar of zoals ze dat tegenwoordig zeggen: go with the flow. Dat is misschien nog de belangrijkste factor die zo’n polonaise op bruiloften en kermissen onweerstaanbaar maakt. Wie op zijn stoel blijft zitten, voelt zich de pineut. En vaak terecht, zeggen de feestvierders dan.

Het is dus geen toeval dat Krant van West-Vlaanderen zondag het polonaiserecord wil breken. Dat gebeurt, zoals u de voorbije weken en ook van de week in de krant kunt lezen, in volle batjessfeer zondag op de Grote Markt van Roeselare. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd: er is geen cliché dat meer op zijn plaats is als dàt voor zo’n polonaisepret.

Polonaise dansen is mekaar op sleeptouw laten nemen

Maar het gaat onze krant om meer dan om zomaar een record te breken. Wij zeiden het eerder al dat wij met onze krant West-Vlamingen willen samenbrengen. Om te ondernemen, om te sporten, om te verenigen én om te feesten en om voor mekaar te zorgen. Het is natuurlijk geen toeval, maar zo’n polonaise combineert dat allemaal en doet dat op een bijzonder geestige, uitgelaten wijze. Kom zondag graag massaal langs in Roeselare, zo tegen een uur of vier in de middag, laat u mee op sleeptouw nemen en u zal merken dat het voor ziel en lijf een deugddoende vorm van wellness is.

Of we nu niet een beetje overdrijven? Nee, dat is net de clou van zo’n dansnummer: dat het eventjes bevrijdend werkt en dat het zalig kan blijven nazinderen. ‘Leef’ graag mee zondag….

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier