Welke verdediging maaktniet uit, nooit kwaliteitsverlies

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Red Flame

We komen zaterdag terug uit vakantie op Tenerife. Er is nog een klein kansje dat ik nog word uitgenodigd voor de match in Sevilla zelf, maar wellicht kijken we met vrienden thuis naar de wedstrijd.

Ik heb alvast met Mathi al enkele discussies gehad over het elftal waarmee we moeten starten. Ik ben een fan van Tielemans, Mathi niet, die zou eerder centraal voor Witsel-De Bruyne, meer zekerheid, kiezen. Maar ik vind dat Tielemans tegen een minder sterke tegenstander aanvallend meer bijbrengt, hij voetbalt meer naar voor, met daarbij dan wel meer risico op meer balverlies. Centraal dus Tielemans-De Bruyne, met op de flanken Meunier en Thorgan Hazard.

Liever Thorgan dan Yannick Carrasco in elk geval, ik vond die in de vorige matchen te weinig overtuigend. Want voorin links kies ik altijd voor Eden Hazard. Oké, tegen Finland heeft hij misschien iets te weinig getoond, maar je moet hem echt nog enige tijd en krediet geven. En voor zo’n type is een terugkeer na een blessure moeilijker dan voor Witsel die op een rustiger positie speelt. Op rechts kies ik ook altijd voor Doku, net als Eden Hazard helemaal mijn type. Zelfde acties, zelfde versnellingen, al was het tegen Finland na de rust toch wat minder.

Maar dat is mijn keuze, ik ben er redelijk zeker van dat Martinez voor Mertens zal kiezen. En in de spits natuurlijk Lukaku, of wat dacht je? Blijft nog Courtois en de verdediging: Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen. Maar wat mij betreft kan je daar evengoed voor Denayer, hoewel in de fout tegen Denemarken, en Boyata kiezen. Veel kwaliteitsverlies zou er niet zijn. Maar toch liever Vermaelen centraal, ik had hem die eerste goal tegen Finland echt gegund.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.