We hebben een Mol! Maar wie?

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Vandaag werden we getrakteerd op stormweer met code oranje, terwijl Natuurpunt uitgerekend dit weekend het aantal mollen in Vlaanderen wou tellen. De makers van De Mol verrasten ons tijdens de eerste aflevering door te starten… zonder Mol!

Maar geen paniek: intussen heeft er zich iemand aangeboden! Laat het zoeken dus maar snel beginnen!

Opdracht 1: benji-springen met 5 duo’s

Er wordt 2.000 euro gewonnen met deze eerste opdracht van het nieuwe seizoen, maar veel belangrijker: de kandidaten komen te weten dat er dit seizoen gestart werd… zonder Mol!

Tijdens de selectie had iedereen één eigenschap gemeen: bij hun inschrijving hadden ze aangegeven dat ze de rol van Mol wel zagen zitten. Kort erna kregen ze echter een telefoontje van de makers dat het toch een rol als kandidaat ging worden. Met die gedachte en in de rol van kandidaat stapte iedereen dus het vliegtuig op.

Opdracht 2: zoektocht naar een Mol

Tien kandidaten aan de start, dat gaat dus niet. Via vragen en antwoorden wordt er eentje weerhouden die de moeilijke taak als Mol op zich gaat moeten nemen. Het zal een goeie Mol zijn, dit staat nu al vast! Je moet het maar doen om die priemende blikken van je medekandidaten te trotseren om je ‘cool’ te bewaren! De kandidaten werden door Gilles allemaal op de rooster gelegd en de persoon die het kalmst bleef…. die kreeg opeens een andere rol toebedeeld: Mol ipv kandidaat!

Spoedarts Elisabet (33) uit Edegem wou duidelijk de Mol zijn! Kreeg ze de rol ook?

Studente Kaat (22) uit Zoersel had het jongleren met drie balletjes (opdracht van de makers) goed onder de knie en wil graag winnen! Ze is wel de jongste van de groep.

Advocate Eva (28) uit Hoboken gaat voor het geld! Dwaalspoor of waarheid?

HR consulente Liesbet (41) uit Oostakker is heel enthousiast bij de gedachte Mol te zijn…

Ingrid (46) uit Westmalle loopt niet graag en benji-springen wil ze ook al niet… Wordt het dit seizoen een passieve Mol? Als ze Ingrid kozen, waarschijnlijk wel dan…

Piloot Axel (40) uit Kapellen heeft last van hoogtevrees en durft een sprong van 60 meter hoog niet aan. Verklaart ook onhandig te zijn. Niet echt goede capaciteiten als Mol…

Headhunter Bas (32) uit Gits, nu wonend Brussel, heb ik voorlopig hoog op mijn verdachtenlijst! Moeilijk te doorgronden ook…

Business manager Bruno (54) uit Hoegaarden heeft thuis maar liefst 7 Chihuahua’s en liegt al direct op de allereerste dag: ‘het is lang geleden dat hij jongleerde’? Klopt niet, want de makers hadden gevraagd dit in te oefenen!

Ploegbaas Joeri (32) uit het Limburgse Peer durfde de benji-uitdaging als eerste aan! Pokerface (want pokeren is zijn hobby)!

Last but not least Martijn (23) uit Ooigem kan jongleren als de beste… Lijkt me ook een heel gedreven baasje te zijn! Verdacht!

Vandaag hebben we 10 nieuwe leuke mensen leren kennen, maar op de vraag wie nu de Mol is… daar moet ik voorlopig het antwoord op schuldig blijven!

Op naar volgende week, dan weten we ongetwijfeld al een beetje meer!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.