“Was er winst voor Cercle in play-off II?”

© BELGA
Bram Vanlerberghe

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in? Bram Vanlerberghe was een jaar geleden nog erg hoopvol.

1. Voorspelling eind 2014: Cercle Brugge wint play-off II.

2. Argumentatie: Cercle had zich met het oog op de tweede seizoenshelft versterkt om onderin weg te geraken.

Geen twee zonder drie. De afgelopen seizoenen kon Cercle Brugge telkens met succes de degradatie afwenden. Twee jaar geleden via de eindronde met de tweedeklassers, vorig seizoen na een sterke reeks halfweg de competitie. Ook deze jaargang is het behoud prioriteit nummer één. De motor lijkt net op tijd aan te slaan. En waarom kan de locomotief niet doorstomen richting winst in play-off 2 ? Eens je plaats 14 bereikt, sta je opnieuw op gelijke voet met nummer zeven. En in voetbal kan alles, om in clichés te vervallen.

(26/12/2014)

3. Vaststelling eind 2015: Cercle stond op enkele minuten van een plaats in play-off II, verloor nadien play-off III en degradeerde naar tweede klasse.

Het verblijf in tweede klasse kan zich beperken tot één seizoen

4. En wat nu? : “Cercle Brugge moest in het tussenseizoen schoon schip maken en een grotendeels nieuwe kern samenstellen om zo vlug mogelijk terug te keren naar de hoogste afdeling. Onder leiding van een nieuw trainersduo – Frederik Vanderbiest en Chris Janssens – werd de overgebleven kern aangevuld met spelers die de tweede klasse kennen. Halfweg het seizoen lijkt de Vereniging op schema te zitten. Waar de ploeg vorig jaar vooral nog verdedigend moest denken, moet het dit jaar trachten om het verdedigende blok van de tegenstander te ontwrichten. Vooral op eigen veld. Dat lukte in de heenronde nog niet altijd, waardoor het vaak op een gelijkspel bleef steken. Op verplaatsing krijgt groen-zwart meer ruimte, wat resulteert in meer puntengewin buitenshuis. Als Cercle ook in eigen vesting meer driepunters kan scoren, dan zou het verblijf in tweede klasse zich wel eens kunnen beperken tot één seizoen. Maar het is gevaarlijk om daar voorspellingen over te doen.”

(BVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier