Topfavoriete ligt uit het spel! De Mol molt verder!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Vorig weekend draaiden we nog allemaal lustig onze klokjes één uurtje door, deze zondag stond in veel huiskamers de tijd gedurende enkele uren volledig stil. De Ronde van Vlaanderen is en blijft één groots volksfeest en we genoten van elke minuut. Alberto Bettiol mag dan wel niet de naam zijn die vooraf als winnaar werd getipt, gelukkig klinken de voornamen van de kandidaten van De Mol ons intussen wél vertrouwd in de oren.

Opdracht 1 – Ganse groep op survivaltocht (enkel Bruno wint 1.100 euro)

Het survivalinstinct van de 7 kandidaten wordt op de proef gesteld via een poging om handmatig vuur te maken (Bas en Eva voor 900 en 500 euro), een oriëntatie-oefening met een kompas (Bruno en Axel voor 1.100 en 300 euro) en een wedstrijdje fruit schieten met pijl en boog (zowel Joeri, Kaat als Elisabet mikken naast de roos; hopelijk hebben ze straks meer geluk in het spel).

Topfavoriete ligt uit het spel! De Mol molt verder!

Wat valt op? Tijdens de oriëntatieproef wou Bruno maar al te graag het kompas bemachtigen, maar Axel houdt hem af. Heeft hij als eerste Mol Bruno door? Desondanks is het Bruno die als enige geld wint voor de pot!

Opdracht 2 – Vietnamese etiquette (1.800 euro gewonnen)

Tijdens een lekkere maaltijd wordt de meest voorname kandidaat van de groep gekozen. Elke kandidaat krijgt eveneens een persoonlijke opdracht waar geld voor de pot kan gewonnen worden.

Wat lukte er allemaal niet? Joeri kan de gastheer het woord ‘regenpijp’ niet laten uitspreken, Eva doet niet eens een poging om haar wijnglas om te stoten en de speech waar Elisabet de gastheer mee wil verrassen, duurt net niet de vereiste 2 minuten.

Vier kandidaten slagen wél in hun opdracht: Bruno vertelt een mop, Kaat zingt ‘Broeder Jacob’, Axel blijft 1 minuut onder tafel en Bas gaat gedurende meer dan 5 minuten niet akkoord met de gastheer, maar blijft wel al die tijd voornaam en beleefd. Dit laatste wordt dan ook beloond: de headhunter uit West-Vlaanderen gaat met de eer lopen en maakt kans op iets extra tijdens opdracht 3.

Topfavoriete ligt uit het spel! De Mol molt verder!

Opdracht 3 – Bas bevrijden (4.000 euro)

Wat een adrenalinekick! De 5 resterende kandidaten (Eva was opgestaan met een voedselvergiftiging en bleef in bed) bevinden zich in vijandelijk gebied waar ze door maar liefst 6 sluipschutters onder vuur worden genomen. Bedoeling is om Bas te bevrijden! De kandidaten maken kans op persoonlijk gewin (maximaal 2 pasvragen), veel geld voor de pot (4.000 euro) en als puntje bij paaltje komt kan Bas heimelijk een vrijstelling verdienen!

Als alle kruitkampen zijn opgetrokken eindigt de opdracht positief voor slechts een handvol kandidaten… Bas slaagt in zijn opzet en ziet zich verzekerd van een plaatsje voor de volgende aflevering, Elisabet en Joeri bemachtigen twee pasvragen! Mol Bruno eentje…Kaat weigert zieke Eva te helpen, omwille van haar 2 gewonnen pasvragen tijdens de vorige aflevering.

Eva lijkt op het eind van de uitzending opnieuw haar strijdvaardigheid teruggevonden te hebben, maar ze ontbeert natuurlijk wel veel informatie. Dit gemis wordt haar tijdens de eliminatie fataal. Eva weet het minst over de identiteit van de Mol, dus bye bye goedlachse advocate! Je was een heel fijne kandidate!

Topfavoriete ligt uit het spel! De Mol molt verder!

Een overzicht van de 6 resterende kandidaten:

Elisabet (33), spoedarts

Ze doet haar best, maar survivaltechnieken zijn aan haar niet echt besteed.

Ze is en blijft voor mij een heel sympathieke kandidate!

Joeri (32), ploegbaas

Deze ploegbaas gaat echt geen enkele uitdaging uit de weg! Embryo van een eendje opeten, u vraagt en Joeri draait! Wat een zalige kandidaat!

Kaat (22), studente kiné

Heeft net zoals Axel en Eva nul pasvragen, maar overleeft de stemronde. Ze stelt zich vragen bij Eva, dus volgende zondag zal ze op zoek moeten gaan naar een nieuwe verdachte!

Bas (32), headhunter

Bas bemachtigt de vrijstelling, maar doet het nogal onhandig (en opzichtig). Elisabet heeft hem door en Joeri… kan er eens goed om lachen!

Axel (40), piloot

Axel blijft gedurende een volle minuut onder tafel wat 700 euro voor de groep oplevert. Hij is en blijft een kandidaat en wie weet straks de eerste finalist (als hij echt Bruno doorheeft als Mol).

Bruno (54), business manager

Vorige week, kort na het rode scherm van Martijn, gunde ik Bruno nog het voordeel van de twijfel. Na het herbekijken van alle voorgaande afleveringen heeft dat gevoel plaats geruimd voor een ijzersterke overtuiging dat het trots baasje van 7 chihuahua’s… onze Mol is!

Nog zes kandidaten in het spel, vier mannen en slechts twee vrouwen en al een recordbedrag van 18.950 euro in de pot!

We zitten nu halfweg en ook dit seizoen lijkt de eindstrijd van ‘De Mol’ uit te draaien op een onderonsje tussen mannen.

Mollengroetjes en tot volgende week!

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.