Toch knaagt het een beetje bij Club Brugge

Club in de 1/16de finales van de Europa League. Club is tevreden. En merci Galatasaray.

© belga

Einde Champions League, maar 25 miljoen euro (voor de groepsfase) + 3 x 900.000 euro (voor elk gelijkspel) rijker. Het had 2 x 900.000 + 2 x 2,7 miljoen euro (zoveel is een overwinning in de CL waard) kunnen zijn. Dan had Club zich gekwalificeerd voor de 1/8ste finales van de Champions League.

Maar niet getreurd, coach Philippe Clement noemde zich trots over het niveau dat zes keer na elkaar op het hoogste niveau werd geleverd en voorzitter Bart Verhaeghe was tevreden over het hele parcours. Ook woensdag had Club tegen Real minstens een gelijkspel kunnen rechtvaardigen maar het B-elftal van Real was efficiënter. Maar alla, de kwalificatie voor de Europa League was binnen. En er zijn duidelijk stappen gezet sedert het 2016-2017 toen Club niks haalde.

“Club miste de efficiëntie die de Galacticos woensdag even kwamen tonen”

Mogen evenwel toch een paar kanttekeningen worden gemaakt? Club kon alweer geen wedstrijd winnen, de 0-4 winst op het zwakke Monaco vorig seizoen blijft de enige in de drie campagnes van de voorbije tien jaar. Real, PSG en het zwakke Galatasaray was weliswaar een zwaardere groep dan Dortmund, Atlético Madrid en het zwakke Monaco (waarin Club twee punten meer haalde) maar toch blijft er een knagend gevoel over. Omdat het voetbal beter was en gedurfder dan in beide voorgaande campagnes. Spraakmakend zelfs, in Madrid en Parijs.

Alleen miste Club efficiëntie. De efficiëntie die de Galacticos woensdag even kwamen tonen. De afwerker die Club miste, moest Okereke en/of Diagne worden. Respectievelijk 8 miljoen transferprijs en 3 miljoen huurgeld. Het zijn voor ons dé twee gebuisden… Tweede kanttekening: Hans Vanaken tilde woensdag met zijn goal zijn 6 op naar een 7. Maar in voorgaande matchen geen enkele assist en goal: te weinig voor de man die het verschil moet maken. En drijfkracht Vormer die door zijn fel ‘bekkie’ drie matchen miste… : ook dat speelde. Thuis 0-5 en 1-3 en die schrale 3 op 18, het geeft toch een knagend gevoel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.