Tielt Zomert

Roze wapperende spandoeken waarop TZ staat: Tielt Zomert. En dat doet het inderdaad. © Ann De Craemer
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

Schrijfster Ann De Craemer heeft een passie voor wandelen en fotografie. Elke week maakt ze in Tielt een beeld waarover ze haar gedachten deelt.

‘Stadsfestival’, staat er op de cover van ‘Op de hoogte’, het maandelijkse infoblad van Stad Tielt. Het gaat over #TEF, de hashtag voor de Tieltse Europafeesten die vandaag beginnen en tot en met zondag voor een ongekende drukte in onze stad zorgen.

In mijn straat hangen roze wapperende spandoeken waarop TZ staat: Tielt Zomert. En dat doet het inderdaad. Er zijn niet alleen de Europafeesten, maar nog zoveel andere activiteiten: weekendrondleidingen in de Hallentoren waarbij u het mooiste monument van Tielt kunt bezoeken, een zomertocht met de Watewystappers en Tielt Loopt, ook wel de Poesloop genoemd omdat een van de medeorganisatoren brouwerij De Poes is. Ik kan nog wel even doorgaan: Supervision Festival, Melkrock, drive-in cinema, foodtruckfestival…

Dat een niet zo grote provinciestad als Tielt elk jaar voor zo’n zomerse kalender zorgt, met voor elk wat wils, maakt me als Tieltenaar best wel trots

Om maar te zeggen: Tielt Zomert zozeer dat je zou denken dat we in een grote stad wonen. Dat een niet zo grote provinciestad als Tielt elk jaar voor zo’n zomerse kalender zorgt, met voor elk wat wils, maakt me als Tieltenaar best wel trots. Een pluim voor zij die dit allemaal mogelijk maken.

Bekentenis: met de Tieltse Feesten heb ik een haat-liefdeverhouding. Als kind keek ik er ontzettend naar uit en dan vooral naar de batjes, waar ik elk jaar snoep en speelgoed kreeg. Liefde dus, vanwege de vele mooie herinneringen, maar ook haat, al is dat woord te sterk voor wat ik erbij voel. Laat het ons bij ‘lichte afkeer’ houden. Dat heeft zijn reden: intussen tien jaar woon ik midden in het feestgedruis. Al op vrijdagmorgen hoor ik het geroezemoes van shoppende mensen en de muziek die uit de boxen galmt. Tegen vrijdagavond zijn al zoveel indrukken op me afgekomen dat ik er hoorndol van word. Neem daar nog de zaterdag en zondag bij én de slapeloze nachten. Voor het eerst heb ik daarom besloten de stad te ‘ontvluchten’. Ik zal in Oostende zijn, waar ik twee weken lang in stilte aan mijn nieuwe boek werk. Ik wens jullie zelf fantastische feesten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.