Tessa Wullaert: “Is deze generatie al niet over haar hoogtepunt?”

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Red Flame

Ik hóóp het, maar ik vrees ervoor. Omdat teveel sleutelspelers niet meer op tijd hun beste niveau zullen halen, vrees ik. Je kent de namen: Hazard, Witsel en De Bruyne. Maar ik heb het toch in eerste instantie over Eden Hazard. Ik had altijd al een boontje voor zo’n type met typische, flitsende acties en ik zie behalve Jérémy Doku niemand die hetzelfde kan brengen.

Oké, ik las nog deze week dat Doku dit jaar in Frankrijk bij Stade Rennes voor het grootste aantal gelukte dribbels zorgde, meer dan Neymar en Mbappé zelfs, dat is hoopgevend. Maar om de beste Hazard te vervangen op dit niveau, daar is hij wellicht nog niet helemaal klaar voor.

Behalve Jérémy Doku zie ik niemand die Eden Hazard kan vervangen

De vervanging van Kevin De Bruyne lijkt me iets minder problematisch. Omdat hij bij de nationale ploeg in een andere rol speelt dan bij Manchester City. Meer controlerend, minder naar voor. En die rol kan Tielemans ook wel aan. En ook voor de positie van Witsel zijn er alternatieven, ik denk hier vooral aan Leander Dendoncker. Maar het blijven alternatieven natuurlijk, indien ze alle drie topfit geraken, zijn we zoveel sterker. Maar ik heb nog een bedenking. Iedereen spreekt toch over het EK van de laatste kans, niet? Dan denk ik: zou de gouden generatie al niet over haar hoogtepunt heen zijn?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.