Starten met Dendoncker vanavond en Italië gaat eraan!

Met Dendoncker op het veld verloren de Rode Duivels nog geen enkele wedstrijd.© BELGA
Met Dendoncker op het veld verloren de Rode Duivels nog geen enkele wedstrijd.© BELGA
Redactie KW

Terwijl de medische staf hemel en aarde beweegt om zowel De Bruyne als Hazard startklaar te krijgen voor de kwartfinale vanavond tegen Italië, leest u hier een inkijk in de sterktes en zwaktes van La Squadra Azzurra. Eenvoudig wordt het niet, maar mogelijkheden zijn er wel.

1. Geen thuisvoordeel

De Italianen maakten heel wat indruk tijdens de groepsfase. Ze walsten in de openingswedstrijd over Turkije, gaven vervolgens Zwitserland een pandoering en wonnen daarna ook van Wales. Niet toevallig speelden ze drie keer in hun eigen Rome. In de achtste finales tegen Oostenrijk was het al heel wat minder. De partij werd toen in Londen gespeeld. Deze avond is de Allianz Arena in Munchen de plaats waar het moet gebeuren, geen thuisvoordeel dus.

2. De statistieken van Donnarumma

Doelman Gianluigi Donnarumma is deze avond toe aan zijn 31ste cap voor La Squadra Azzurra. Hij debuteerde op 1 september 2016 met een invalbeurt tegen Frankrijk. Opvallend: tijdens al zijn interlands slaagde geen enkele ploeg erin om meer dan één keer te scoren tegen de goalkeeper die naar PSG verkast. Aan onze Rode Duivels om komaf te maken met die statistiek.

3. De schrik voor Lukaku

Negen van de elf basisspelers bij Italië verdienen ook hun brood in de Serie A. Daar werden ze dit seizoen platgewalst door ene Romelu Lukaku. Hij bezorgde Inter Milan voor het eerst sinds 2010 nog eens een landstitel met 24 goals en 10 assists. Big Rom werd ook uitgeroepen tot beste speler van de Serie A. Wees er maar zeker van dat de defensie er een slapeloze nacht heeft opzitten.

4. Tijd voor een strafschop?

Een ongelofelijke statistiek: de laatste strafschop van de Rode Duivels op de eindronde van een EK dateert van… 1980. Toen scoorde René Vandereycken vanop de stip in de verloren finale tegen West-Duitsland. Sindsdien kwam er dus geen enkele elfmeter meer aan te pas. Met specialisten zoals Lukaku, Hazard en De Bruyne in de rangen wordt het hoog tijd om nog eens een penalty te krijgen.

5. Speel met Dendoncker!

Niet enkel vanuit ons West-Vlaams hart zouden we ervoor kiezen om Dendoncker op te stellen, statistisch gezien is het ook een fantastische zet. Twintig caps heeft onze West-Vlaming inmiddels op de teller en met Dendoncker op het veld verloren de Rode Duivels nog geen enkele wedstrijd. Als De Bruyne toch niet wedstrijdfit zou geraken, is Dendoncker onze beste kans om de halve finales te bereiken. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.