https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Social distancing is op Cercle geen probleem

Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn de Brugse hardrockers Henk Vanhee (Club Brugge) en Roel Jacobus (Cercle Brugge). In ‘De Thuisploeg’ blikken ze afwisselend vooruit op de komende thuismatch van hun ploeg.

De lift van Cercle staat weer op het gelijkvloers. Na twee keer een vroege voorsprong te hebben prijsgegeven, verlieten de jonge jongens telkens met een 1-2-nederlaag het veld tegen Anderlecht en op Seraing. Nochtans kon het dubbeltje even goed twee keer naar de andere kant vallen. Met dubbele winst stonden we mee op kop, nu hangen we met 5 op 15 diep in het pak. Zes of nul punten betekent in deze competitiefase een wereld van verschil.

“Als zelfs Radja belooft van zijn leven te beteren, waarom kunnen jullie dat niet?”

Het was een verademing om tegen Anderlecht nog eens het stadion te betreden. Met je vaccinatiepaspoort door de poort stappen, voelt als een veilig land betreden. Voorbij die grens werd iedereen betrouwbaar geacht. Het was aanvankelijk onwennig en onwezenlijk. Je bent nog beschroomd om elkaars hand te schudden en rond de hals te vallen. Het doet iets om een pintje te drinken met vrienden en kennissen die je sinds mensenheugenis niet meer zag. Zeker wanneer je elkaar op de hoogte brengt van supporters die er nooit meer zullen bij zijn. Minstens twee van mijn ploegmakkers bij de Cercle-jeugd sneuvelden door covid-19 en komen nooit meer op de tribune. Ze haalden niet eens hun 50ste verjaardag. Corona is geen licht griepje en treft heus niet alleen hoogbejaarden. Ik kan niet anders dan de domheid van anti-vaxxers te veroordelen. Als zelfs Radja Nainggolan belooft van zijn leven te beteren, waarom kunnen jullie dat niet?

Ook het online kopen van een ticket – ik heb al jaren geen abonnement meer wegens te veel weekends onderweg met de band – was een nieuwe ervaring. Ik mis de rij van gelijkgezinden, rondkijkend om vrienden en familie te begroeten. Dat geduldig en tegelijk ongeduldig naar het betonnen loket aanschuiven. Luid en duidelijk door het glas roepen wat je wenst. Dan volgt het spannendste stuk: goed opletten dat eerst je bankbiljet en vervolgens je ticket niet wegwaait. Nu mag je vooral niet vergeten van je e-ticket uit de printer te halen.

Social distancing is op Cercle geen probleem. We mogen al eens met onszelf lachen, toch? Elk nadeel heb ze voordeel, zei Johan Cruyff. Maar slechts drieduizend betalende toeschouwers tegen Anderlecht was zelfs naar onze normen bijzonder weinig. Vreesden de mensen nog besmetting? Of zagen ze op tegen de maatregelen? Hadden ze in volle zomervakantie nog geen behoefte aan voetbal? Joos(t) mag het weten.

In elk geval moeten de jongens zaterdag vol aan de bak om Sint-Truiden achter zich te houden. De Kanaries tellen slechts één puntje minder en beloven strijd. Bovendien is STVV net als wij een typische liftploeg. En van liften is bekend dat ze alle kanten op kunnen.

Lang Leve Cercle!

Groet, Roel

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten