https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Shortverhaal

© Pixabay
© Pixabay
Leen Dendievel
Leen Dendievel Columniste

De een vloog uit naar Antwerpen, de ander woont nog altijd in Kortrijk. De West-Vlaamse stad waar zowel Leen als Stephanie geboren werden. Beiden delen ze een liefde voor schrijven en het goede leven. Elk om beurt geven ze hier een inkijk in hun week. Deze week is dat Leen Dendievel (37), actrice en auteur.

‘Neen, ge hadt geen dieet moeten starten in januari. Draag de short die ge zo mooi vindt. Het leven is te kort om nooit brood te eten. Gij zijt niet lui, gij zijt niet ongezond. Gij zijt niet lelijk. Laat u geen lastminutecrashdieet aanpraten. Het is niet erg als er nu even geen mentale ruimte is om voor uw lijf te zorgen. Alles is oké. Gij zijt oké. Uw lijf is goed zoals het is.’ Dat zijn de woorden van Eva Mouton, die er altijd boenk op zit. Want herkennen wij vrouwen dat niet allemaal? Net te warm voor een lange broek verdorie (en daarom hou ik dus van tussenseizoenen). Het is weer zover: de blotebenenperiode.

Heerlijk vond ik het vroeger toen mijn shortje werd klaargelegd op de leuning van de zetel, samen met mijn T-shirt en mijn favoriete sandalen van de Stock in Kooigem. Van die sterke blauwe sandalen waarmee je al eens een balletje kon trappen. Want die blote benen, die bleven niet wit. Nee, die werden bruin van de zon, rood van de schaafwonden en zwart van het vuil. En dat was oké. Maar dat gaat niet op voor de cellulitis en de dikke knieën die er later zijn bijgekomen. Want niet veel jaren later, na de sandalen, kan ik me nog herinneren, dat ik me in de living stond te draaien en te keren voor de kast waar ik mezelf in het glas kon zien. De vormen bleven niet controleerbaar en ik zag er niet uit zoals Shawnie van Baywatch (Pamela vond ik te, euh, vol), afgelijnd. Wanneer werd dat beeld toch verstoord? Is het de schuld van Mitch Buchannon? Barbie? Kelly van 90210 ? Of van de Joepie ? Terwijl er meer vrouwen met putten, striemen, adertjes, ronde, vierkante en dikke knieën rondlopen dan je Shawnies en Pamela’s kan tellen.

Ik hoop tal van blote benen te zien. Van alle leeftijden, vormen, maten en gewichten

En nee, nog altijd hebben we geen personal trainer in huis zoals Beyoncé, die ook nog de tijd heeft om met 1.000 burpees per dag cellulitis tegen te gaan. En nee, burpees is geen bruin brood. Want dat eet ze niet. Het is waar, het leven is te kort om geen brood te eten, dus een boterham met kaas op tijd en stond kan toch zo smaken. Dat at mijn grootmoeder ook en ik heb me nooit een moment afgevraagd of die de perfecte vormen had, ik zag haar gewoon graag. Zoals mijn man mij graag ziet, zoals ik ben. En ik ben niet lui, ik ben gezond, want ik let al sinds het tevoorschijn komen van mijn vrouwelijke vormen op de gezondheidsnormen. Ik ben oké, mijn lijf is oké, maar… er is nog veel werk aan mijn hersenwinkel. Ik hoop tal van blote benen te zien. Van alle leeftijden, vormen, maten en gewichten. Als dat al niet meer mag. Dus, dames, laat ze zien!!! Maar… to make a short story short , die short gaat mee in mijn valies, maar voor mij blijft hij toch te kort. Ik ben ook maar een mens, onzeker en blijkbaar blind.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten