De Warmste Week komt na de geweldige, hartverwarmende editie van vorig jaar niet terug naar Kortrijk Weide. Studio Brussel zal ook geen geld inzamelen. In plaats daarvan zetten ze in op vrijwilligers met eigen projecten.

Een opdoffer voor iedereen met het hart op de juiste plaats - met uitzondering van de ene studente die vorig jaar klacht indiende omdat ze niet goed kon studeren door het lawaai vanwege de gezelligheid - en voor alle journalisten die er intens van genoten om er tot 20 uur per dag van de ene emotie in de andere te rollen. Maar goed, wij (ik dus) komen dat wel te boven.

Geen Warmste Week op Kortrijk Weide kom ik wel te boven, maar die honderden vzw's niet

Wie dat niet te boven zal komen, zijn onze honderden vzw's die in vele gevallen enorm afhankelijk zijn van de giften die via Studio Brussel bij hen terechtkomen in de voorlaatste week van december. Het sentiment van VRT is natuurlijk prijzenswaardig. "Jij bent het verschil tussen arm en warm, tussen help en hulp, tussen niet gehoord worden of er net bij horen. Het verschil, dat ben jij." En natuurlijk zijn vrijwilligers fantastische, broodnodige mensen. Maar laat ons ook realistisch zijn. Zonder geld kunnen die vzw's geen kant op. Dat wordt dus besparen, naar goede gewoonte op de kap van de zwaksten van de maatschappij. Want dat zijn nu eenmaal vaak de mensen die het meest hebben aan zo'n vzw.

De keuze om niet met duizenden mensen opeen gepakt te staan op een plein, is uiteraard te verdedigen. De keuze om net nu onze vzw's in de steek te laten, is dat niet. Nu is er op dit moment nog niet erg veel bekend over het nieuwe initiatief en hoe de openbare omroep dat exact wil aanpakken. Laat ons hopen dat ze nog een beetje zullen bijdraaien. Want net VRT zou toch moeten weten wat het is om te besparen op zaken waar niet meer op te besparen valt.

De Warmste Week komt na de geweldige, hartverwarmende editie van vorig jaar niet terug naar Kortrijk Weide. Studio Brussel zal ook geen geld inzamelen. In plaats daarvan zetten ze in op vrijwilligers met eigen projecten. Een opdoffer voor iedereen met het hart op de juiste plaats - met uitzondering van de ene studente die vorig jaar klacht indiende omdat ze niet goed kon studeren door het lawaai vanwege de gezelligheid - en voor alle journalisten die er intens van genoten om er tot 20 uur per dag van de ene emotie in de andere te rollen. Maar goed, wij (ik dus) komen dat wel te boven.Wie dat niet te boven zal komen, zijn onze honderden vzw's die in vele gevallen enorm afhankelijk zijn van de giften die via Studio Brussel bij hen terechtkomen in de voorlaatste week van december. Het sentiment van VRT is natuurlijk prijzenswaardig. "Jij bent het verschil tussen arm en warm, tussen help en hulp, tussen niet gehoord worden of er net bij horen. Het verschil, dat ben jij." En natuurlijk zijn vrijwilligers fantastische, broodnodige mensen. Maar laat ons ook realistisch zijn. Zonder geld kunnen die vzw's geen kant op. Dat wordt dus besparen, naar goede gewoonte op de kap van de zwaksten van de maatschappij. Want dat zijn nu eenmaal vaak de mensen die het meest hebben aan zo'n vzw.De keuze om niet met duizenden mensen opeen gepakt te staan op een plein, is uiteraard te verdedigen. De keuze om net nu onze vzw's in de steek te laten, is dat niet. Nu is er op dit moment nog niet erg veel bekend over het nieuwe initiatief en hoe de openbare omroep dat exact wil aanpakken. Laat ons hopen dat ze nog een beetje zullen bijdraaien. Want net VRT zou toch moeten weten wat het is om te besparen op zaken waar niet meer op te besparen valt.