Maar soit, dat is hun probleem, ze hebben het allemaal zichzelf (en de voetbalsupporters) aangedaan. Want de Pro League is na maanden gehakketak dus toch moeten zwichten voor het BAS en de Dendermondse ondernemingsrechtbank die hadden beoordeeld dat de degradatie van Waasland-Beveren onterecht was. Op straf van een dwangsom van 2,5 miljoen euro per speeldag moést Waasland-Beveren weer eersteklasser worden. En dus maar meteen Beerschot en OHL erbij, dan maar riskeren dat Westerlo, dat als eerste in 1B nu ook meent recht te hebben op een plaatsje in 1A, gaat procederen. Dan is de ellende nog niet voorbij.

Mogen we tot tegenbericht dan nu even opgelucht zijn dat de lijdensweg ten einde lijkt? Dat er toch een beetje gezond verstand bij de clubleiders zit?

En mogen we dan ook nu even opmerken dat die 18 clubs komend seizoen, met naar alle waarschijnlijkheid maar 1 daler (pas in 2022 zouden er dan drie dalers, dan wil men terug naar 16 clubs) geen slecht nieuws is voor onze West-Vlaamse eersteklassers?

Voor Club Brugge, dat minder halsstarrig vasthield aan een competitie met 16 clubs, maakt het voor de titelstrijd niets uit. Wél een nadeel: alweer vier matchen weer. Op een korter seizoen, omwille van het EK. Club heeft van de 1/8ste finales van de Champions League nadrukkelijk een doelstelling gemaakt, de veelheid van wedstrijden zou blauw-zwart vooral daar parten kunnen spelen. Dat hun beloften mogen aantreden in 1B, kan dan weer alleen maar een voordeel zijn.

Voor KV Kortrijk en Zulte Waregem die allebei mikken op de top acht, maakt twee clubs meer ook niet zoveel uit: de drie 'nieuwkomers' zijn niet meteen clubs die dezelfde ambities mogen/kunnen koesteren.

Voor KV Oostende en Cercle Brugge, twee grote vraagtekens momenteel en vooral twee zwaar vernieuwde ploegen, is het wél heel goed nieuws. Meer dan het behoud konden die (nog) niet ambiëren. Hun kansen zouden in geval van slechts één daler groter worden: van 15 op 16 naar 17 op 18. Terwijl met twee dalers, 16 kansen op 18, hun kansen dan weer iets verkleinen. Drie mogelijke dalers het volgende seizoen zijn dan weer zorgen voor later. In het DIAZ-stadion, de splinternieuwe naam van het KVO-stadion en in het groen-zwarte Jan Breydel drinken ze een glas vandaag, zeker weten.

Maar soit, dat is hun probleem, ze hebben het allemaal zichzelf (en de voetbalsupporters) aangedaan. Want de Pro League is na maanden gehakketak dus toch moeten zwichten voor het BAS en de Dendermondse ondernemingsrechtbank die hadden beoordeeld dat de degradatie van Waasland-Beveren onterecht was. Op straf van een dwangsom van 2,5 miljoen euro per speeldag moést Waasland-Beveren weer eersteklasser worden. En dus maar meteen Beerschot en OHL erbij, dan maar riskeren dat Westerlo, dat als eerste in 1B nu ook meent recht te hebben op een plaatsje in 1A, gaat procederen. Dan is de ellende nog niet voorbij.Mogen we tot tegenbericht dan nu even opgelucht zijn dat de lijdensweg ten einde lijkt? Dat er toch een beetje gezond verstand bij de clubleiders zit?En mogen we dan ook nu even opmerken dat die 18 clubs komend seizoen, met naar alle waarschijnlijkheid maar 1 daler (pas in 2022 zouden er dan drie dalers, dan wil men terug naar 16 clubs) geen slecht nieuws is voor onze West-Vlaamse eersteklassers?Voor Club Brugge, dat minder halsstarrig vasthield aan een competitie met 16 clubs, maakt het voor de titelstrijd niets uit. Wél een nadeel: alweer vier matchen weer. Op een korter seizoen, omwille van het EK. Club heeft van de 1/8ste finales van de Champions League nadrukkelijk een doelstelling gemaakt, de veelheid van wedstrijden zou blauw-zwart vooral daar parten kunnen spelen. Dat hun beloften mogen aantreden in 1B, kan dan weer alleen maar een voordeel zijn. Voor KV Kortrijk en Zulte Waregem die allebei mikken op de top acht, maakt twee clubs meer ook niet zoveel uit: de drie 'nieuwkomers' zijn niet meteen clubs die dezelfde ambities mogen/kunnen koesteren.Voor KV Oostende en Cercle Brugge, twee grote vraagtekens momenteel en vooral twee zwaar vernieuwde ploegen, is het wél heel goed nieuws. Meer dan het behoud konden die (nog) niet ambiëren. Hun kansen zouden in geval van slechts één daler groter worden: van 15 op 16 naar 17 op 18. Terwijl met twee dalers, 16 kansen op 18, hun kansen dan weer iets verkleinen. Drie mogelijke dalers het volgende seizoen zijn dan weer zorgen voor later. In het DIAZ-stadion, de splinternieuwe naam van het KVO-stadion en in het groen-zwarte Jan Breydel drinken ze een glas vandaag, zeker weten.