Na de gelijkmaker van De Sutter was de hel snel geblust

Kevin Pouillie

Club Brugge kan zondag voor het eerst sinds 2007 nog eens een prijs pakken.

Mentale veerkracht. Vincent Mannaert had het er deze week nog over bij het vertrek richting Turkije. Eerder dit seizoen maakte Club al een achterstand ongedaan tegen onder andere Anderlecht, Standard en Racing Genk en ook tegen Besiktas slaagde het daar tweemaal in. De wedstrijd van gisterenavond werd bijna een blauwdruk van die van een week eerder. Net na de rust kwamen de Turken op voorsprong, op het uur maakte Tom De Sutter gelijk en tien minuten voor affluiten viel het tweede Brugse doelpunt. Met de 1-3 in blessuretijd zette Bolingoli donderdagavond nog de kers op de taart.

Eerste kwartfinale in 20 jaar

Toen al was het imposante Atatürk Olympisch Stadion van Istanbul al voor de helft leeggelopen. Het werd nochtans aangekondigd als een hel en dat was het ook een uur lang, maar toen De Sutter de gelijkmaker scoorde, was het vuur snel geblust. Naarmate de tijd wegtikte, gingen de Turkse fans zich zelfs steeds meer tegen de eigen ploeg keren. Besiktas won in de vorige ronden in eigen huis onder andere van Tottenham en Liverpool, maar Club Brugge was blijkbaar een maatje te groot. Blauw-zwart staat zo voor het eerst sinds 1995 nog eens in de kwartfinale van de Europa League. Dnipro Dnipropetrovsk uit Oekraïne wordt daarin de tegenstander. Bij de meest optimistische fans begint de droom te groeien.

Eerste prijs in acht jaar ?

Deze kwalificatie zal Club ook ongetwijfeld een boost geven voor de bekerfinale van zondagavond. De Bruggelingen gaan dan op zoek naar hun eerste prijs sinds 2007, toen zat Michel Preud’homme nog op de bank bij de tegenstander. Club zal dan – op de langdurig geblesseerden Vazquez en Engels na – normaal gezien over zijn voltallige ploeg kunnen beschikken. Bij Anderlecht staan er nog vraagtekens achter de naam van Defour, maar het zal niemand verbazen als de generaal van paars-wit zondag gewoon aan de aftrap komt. Een vol stadion en de twee beste ploegen van het land tegenover elkaar: dat moet vonken geven. Wat geeft de doorslag, de fitheid van Anderlecht of het vertrouwen van Club ?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.