Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Pasen is in zicht! Chocolade eitjes, mooi weer, paasbloemen… Knalgele wondertjes der natuur verjagen met hun uitbundige bloei definitief de winter uit mijn tuin. Het voorjaar kan nu echt van start gaan. Geel is trouwens de kleur van een nieuwe start met veel inspiratie. ‘De Mol’ is halfweg en nu al is duidelijk dat het één van de strafste seizoenen ooit is. Aan inspiratie geen gebrek, maar het maakt het voor ons, kijkers, extra moeilijk! Daar komt nu verandering in.

Voor de gemakkelijkheid eerst even vermelden wie waarschijnlijk NIET de Mol is!

Joeri (32), ploegbaas

De sympathieke Limburger is met voorsprong de populairste kandidaat van dit seizoen. Daarenboven heeft hij al een pak geld verdiend voor de pot, denk maar aan de scheepsraadsels (4.500 euro – hoe hij met een ultieme krachtinspanning op die boot klom), het trotseren van een volledige school Vietnamese Vovinam-strijders (die bleven gewoon komen), de bevrijding van Bas tijdens het paintballen (onverstoorbaar, recht op doel af), …

Hou zondag alvast een zakdoekje in de buurt, want in veel huiskamers zal er een traantje vloeien, moest de publiekslieveling het avontuur moeten verlaten!

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Elisabet (33), spoedarts

Elisabet is een knappe, intelligente vrouw die vooral Joeri viseert om zich verdacht te maken. Ze laat nogal opzichtig de kaart vallen tijdens het paintballen (Joeri raapt op), ze moet opeens dringend naar het toilet tijdens de Instagramfoto-opdracht (Joeri wacht wel), in aanwezigheid van gans de groep slaagt ze er niet in om een speech te houden van minimaal 120 seconden (toch een eenvoudige opdracht?), enzovoort. Tijdens andere opdrachten zet ze wel haar beste beentje voor, denk maar aan die raadsels in de kajuit (4.500 euro). De spoedarts verbetert tijdens de muziekproef ook net voor tijd enkele verkeerd gepositioneerde dansende Vietnamezen.

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Bas (32), headhunter

De West-Vlaamse headhunter uit Gits zie ik heel graag bezig! De manier hoe hij alles uit de kast haalde om toch maar die vrijstelling in de wacht te slepen verraadt volgens mij pure kandidaatsadrenaline. Dat er daardoor 4.000 euro verdiend werd was voor Bas mooi meegenomen, terwijl de Mol aan het idee alleen al, pure nachtmerries zou overhouden. Niet vergeten dat ook Bas die school Vietnamese strijders trotseerde.

Axel (40), piloot

Na het plichtsbewust herbekijken van alle afleveringen ben ik er zeker van dat Axel heel wat medekandidaten over de afgrond heeft geduwd met zijn verdacht gedrag. Hij is een kandidaat die zijn zinnen heeft gezet op de finale en daar veel voor over heeft, onder meer af en toe verdacht doen zodat anderen hem verdenken.

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Kaat (22), studente kiné

Last but not least… Kaat is volgens mij dé kandidate die door Gilles De Coster tijdens de eerste aflevering werd gepromoveerd tot Mol.

Een kort overzicht van enkele van haar meest in het oog springende acties:

Aflevering 2 – Vietnamese keuken (Cha ca)

Het eerste duo (Kaat en Bas) ziet hoe het traditioneel gerecht moet klaargemaakt worden. Daarna besluit Kaat de ingrediënten, die niet nodig zijn, aan de kant te leggen (slim idee). Bedoeling is nu dat ze alle opgedane informatie doorgeeft aan het volgende duo (Ingrid en Bruno). Hier gaat het grondig fout, essentiële zaken worden vergeten: de ingrediënten die Kaat aan de kant zet, mag je NIET gebruiken + de dipsaus is KLAAR!

De volgende duo’s gebruiken natuurlijk wel alle ingrediënten die daar aanwezig zijn (waarom ligt het daar anders?) én de dipsaus wordt wel 3 keer klaargemaakt, met heel veel tijdverlies tot gevolg. Er wordt geen geld verdiend, de Mol neemt een bliksemstart. Vlam in de pijp!

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Aflevering 2 – Vastgeketend aan elkaar (sterk en zwak team)

Er wordt een sterk team (Joeri, Bas, Liesbeth, Martijn, Kaat) en een zwak team (Elisabet, Axel, Bruno, Ingrid, Eva) samengesteld en als de 5 kilometer en de 450 trappen zijn getrotseerd, wil Martijn met zijn team snel finishen, zodat er veel geld wordt verdiend. Dat is buiten de wil van Kaat gerekend, want zij is de hevigste pleitbezorgster om toch maar 10 minuten te wachten (en zo 250 euro te laten schieten).

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Aflevering 4 – De verfbom

Mag afvaller Eva terugkomen of niet? Nadat Elisabet, Martijn en Axel duidelijk ‘neen’ antwoorden, werpt Kaat zich opeens in de strijd om haar WEL te laten terugkomen. Uiteindelijk gaat de groep niet akkoord en volgt er een onverwachte koude douche voor de groep: iemand van hen verlaat straks het avontuur, tenzij er een juiste code wordt ingegeven.

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Eva moet het cijfer geven dat op de halsband staat van een konijn en de 8 kandidaten aan tafel moeten antwoorden op de vraag of hun Mol vrouwelijk (V) of mannelijk (M) is. De combinatie van de letter en het cijfer vormt de code die door Martijn zal worden ingegeven. Het levert uiteindelijk 2 foute codes op, die Eva 2 pasvragen bezorgen en de verfbom aan tafel laat ontploffen.

De meerderheid van de 8 aanwezigen koos duidelijk voor een vrouwelijke Mol (V). Waarom is Kaat zo zeker van haar stuk dat de fout bij Eva ligt en niet aan tafel? Verraadt haar vraag ‘Waarom heb je ons de verkeerde nummers doorgegeven?’ niet dat zij als Mol weet dat ‘V’ juist was?

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Groepsfoto aan tafel met Kaat uiterst rechts in het geel.

Herinneren jullie zich nog het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ in het chique restaurant?

Judas zit daar OOK aan tafel uiterst rechts, in het geel… Toeval?

Als klap op de vuurpijl zingt de studente dan ook nog het liedje ‘Broeder Jacob’ aan tafel!

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Aflevering 4 – Silent disco

Kaat vormt een duo met Bruno en zegt wel verschillende keren het juiste antwoord (reanimatie), maar ze schrijft niets op. Deze 500 euro wordt alvast niet gewonnen, de Mol lacht in haar vuistje.

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Aflevering 4 – Scheepsraadsels

Kaat (en Eva) verliezen veel tijd in het water met het oplossen van rekensommen. Alle kandidaten zwemmen naar het schip, waar Elisabet en Bruno opgesloten zijn, enkel Kaat blijft ter plaatse dobberen. Op het einde van de opdracht dient een drakenkop te worden aangestoken met een fakkel. In plaats van de grootste kandidaat dit karwei te geven (Axel is bijna 2 meter groot), meldt de veel kleinere Kaat zich hiervoor aan. Kostbare tijd gaat verloren, maar spijtig genoeg voor de Mol is daar Joeri nog om alsnog de opdracht te doen slagen. Als aandachtige kijker merk je ook dat Kaat handiger en snediger speelt, van zodra Axel in de buurt komt!

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Aflevering 6 – Choose your avatar

Het team van Elisabet, Bas en Kaat wint het eerste level van het videospelletje (bye bye 4.000 euro van het andere team). In de volgende ronde besluit Kaat opeens voor de geldkoffer te gaan (1.000 euro), terwijl ze op kop staat. Het geeft Elisabet de kans haar alsnog voorbij te snellen richting vliegtuigticket voor haar echtgenoot Michaël. Dit was een mollenactie van de bovenste plank! De Mol die zogezegd voor het geld gaat en een kandidaat die geen oog heeft voor de geldpot en puur gaat voor persoonlijk gewin.

Molwatcher Marc Denys houdt vol: Kaat is de Mol!

Ben je nog steeds niet overtuigd? Door te twijfelen komen we tot de waarheid!

Mollengroetjes en tot zondag, moldag!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.