Mollenvanger Marc blikt vooruit: “Kevin is voorlopig mijn Mol”

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Wie heeft afgelopen zondagavond ook zo genoten? Meer dan een miljoen mensen waren vorige week getuige van een enorm spannende start van het nieuwe seizoen van De Mol.

De programmamakers pakten dit jaar ook uit met een unicum. Op het einde van de aflevering kwamen we te weten dat er voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma twee Mollen op het speelveld stonden tijdens de eerste opdracht. Ongezien!

Speciaal voor u, beste lezer van KW, heb ik deze bloedstollende eerste opdracht extra onder de loep genomen. Zowel de Mol als de overige kandidaten speelden deze openingsopdracht met de daver op het lijf. Niemand was zeker van zijn of haar plaats en had er baat bij om te saboteren. Gewapend met paintballgeweren, pijl en boog, een drone en fysieke obstakels werd een strijd geleverd tegen tien kapers op de kust. Iedereen vocht voor een plekje richting Duitsland!

De 10 kandidaten (met Jens) verdedigden hun plaatsje over 3 linies tegenover de 10 bijna-kandidaten (met Noah). Katrien, Sven en Kevin werden gekozen als snuggere schutters (linie 1), Dami en Philip als evenwichtige schutters (linie 2) en Jasmien, Annelotte en Lennart als de strategische schutters (linie 3) van dienst. Samina en Jens bevonden zich op de controlepost. Met een drone en een warmtecamera hielden ze de aanvallers in de gaten en ze waren ook de enigen die een totaalzicht hadden.

Wie hier zijn beste beentje aan het voorzetten was, kreeg bij mij een streepje achter de naam. Van de tien bijna-kandidaten sneuvelen er drie bij linie 1 (de molboekjes) en slechts eentje bij linie 2 (de autosleutel op de toren). Het beperkte aantal kogels (40) bij linie 3 blijkt niet voldoende om de 18-jarige Noah tegen te houden. Hij neemt als overwinnaar plaats in de auto. Heeft de Mol nu zijn plaatsje moeten afstaan aan een nieuwe Mol? Nam Noah het (mol-)stokje over van Jens?

1/ Om meteen met de deur in huis te vallen: ik denk echt niet dat Jens de Mol was. De Mol weet als enige dat zijn plaatsje ook in gevaar is. Zich tevreden stellen met de besturing van de drone lijkt me echt geen optie voor een Mol die vreest voor zijn plaats. Een Mol zal toch in alle gevallen een meer actieve rol opeisen. Jens leek me ook heel zenuwachtig, zelfs nadat hij het gezicht zag van de andere West-Vlaming. De 2 Mollen hadden 3 weken eerder al met elkaar kennisgemaakt. Als de reserve-Mol als eerste in de wagen raakte, had het resultaat van de eliminatietest geen belang meer.

2/ Van de 10 bijna-kandidaten die begonnen, schoten er helemaal op het einde nog 2 over. Kortrijkzaan Noah en nog 1 iemand die op het einde totaal uit beeld bleef.

Wat ik denk (dat zal iets voor de allerlaatste aflevering zijn) is dat die andere persoon de reserve-Mol was. Net als Noah keek hij veelal de kat uit de boom en zag zijn teammakkers één na één sneuvelen. Het plannetje om de anderen de kastanjes uit het vuur te laten halen slaagde bijna wonderwel, totdat onze West-Vlaming daar eigenhandig een stokje voorstak! Fantastisch gedaan van Noah! Als enkele anonieme afvallers volgend seizoen terugkomen als kandidaat, zou me dat trouwens niet verwonderen.

3/ Katrien had een glansrol tijdens deze opdracht. Samen met Sven en Kevin schoten ze met pijl en boog op de molboekjes (Linie 1). De vaatchirurg slaagde erin om op 2 vragen (koninginnen en Duitse steden) 5 correcte antwoorden te geven, daaropvolgend 2 keer te richten en ook 2 keer raak te schieten. Zoveel ijver zag ik niet van haar bij de volgende 2 opdrachten! Héél verdacht!

4/ Toch hou ik ook mijn ogen gericht op Kevin. De jurist uit Gent denkt dat de Champions League hetzelfde is als het Belgisch kampioenschap en kent blijkbaar enkel Manchester United als topvoetbalploeg. Samen met docent marketing Philip is hij misschien wel de allerleukste kandidaat. Hoe hij probeerde de aandacht af te leiden, toen Katrien het nog eens wou hebben over zijn dino-tattoo vond ik best wel verdacht. Enkele jaren geleden doorzag ik Pieter ook snel als Mol en hetzelfde gevoel bekruipt me nu bij Kevin.

Maximaal kon tijdens de eerste aflevering 13.000 euro gewonnen worden. De Mol molde niet mee tijdens alle opdrachten en toch werd er slechts 2.700 euro binnengehaald.

Beste spelers?

1. Annelotte

2. Noah

3. Lennart

Wie is de Mol niet?

1. Noah

2. Jasmien

3. Sven

Wie is mijn Mol?

1. Kevin

2. Katrien

3. Dami

Katrien en Kevin lijken me voorlopig het meest verdacht, al hou ik nog steeds alle opties open.

Zondag zeker kijken naar de tweede aflevering!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en fijn weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook in 2021 zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.