Stairway to Heaven. Aan dat lied van Led Zeppelin dacht ik meteen toen ik deze trap zag op de site van de voormalige jeugdlokalen in Tielt. Zo'n trap die nergens toe leidt, die kan alleen maar onzichtbaar naar de hemel leiden. In de hemel van het christendom geloof ik allang niet meer, maar wel in een figuurlijke hemel. Wat, vroeg ik me af, zou voor mij van Tielt een paradijs maken?

Minder zwerfvuil! Gelukkig draagt de nieuwe vzw WOP (Wijzer Omgaan met de Planeet) daaraan bij, en dat al meteen morgen. Dan is er een grootschalige zwerfvuilactie in Tielt, in het kader van de internationale World Cleanup Day, waaraan wereldwijd miljoenen vrijwilligers deelnemen.

In mijn hemel blijven mijn ouders eeuwig leven, maar omdat dat niet kan, kies ik voor gezond oud worden

Mijn grootste droom voor Tielt op dit moment is een groene Collegesite. Die site heeft een ondergrondse parking, zodat er bovengronds plaats is voor een uitbreiding van het Paterspark. Natuurlijk wil ik er ook veel winkels en cafés en restaurants zien, maar hoe heerlijk zou het niet zijn om op dezelfde plek op een bank te verpozen in het groen, uitkijkend op een grote speeltuin waar onze kinderen hun duivels kunnen ontbinden?

Als het over een stukje hemel op aarde aankomt, heb ik ook persoonlijke dromen. Ik win de Lotto, zodat ik hier een herenhuis kan kopen en laten renoveren. Ik koop een buitenverblijf in Oostende, met zicht op zee, en eentje in Toscane, met zicht op glooiende hellingen. Vooral zou het geld me toelaten om uitsluitend van mijn pen te kunnen leven, en dus meer tijd te hebben voor mijn romans.

Maar 't schijnt dat geld alleen niet gelukkig maakt - en 't is nog waar ook - dus heb ik natuurlijk nog andere dromen. In mijn hemel blijven mijn ouders eeuwig leven, maar omdat dat niet kan, kies ik voor gezond oud worden. Omdat ik rijk ben en veel tijd heb, hoef ik ze niet naar een rusthuis te brengen, maar betrekken ze een verdieping van mijn herenhuis.

Ma, pa, zijn jullie er klaar voor?

Stairway to Heaven. Aan dat lied van Led Zeppelin dacht ik meteen toen ik deze trap zag op de site van de voormalige jeugdlokalen in Tielt. Zo'n trap die nergens toe leidt, die kan alleen maar onzichtbaar naar de hemel leiden. In de hemel van het christendom geloof ik allang niet meer, maar wel in een figuurlijke hemel. Wat, vroeg ik me af, zou voor mij van Tielt een paradijs maken?Minder zwerfvuil! Gelukkig draagt de nieuwe vzw WOP (Wijzer Omgaan met de Planeet) daaraan bij, en dat al meteen morgen. Dan is er een grootschalige zwerfvuilactie in Tielt, in het kader van de internationale World Cleanup Day, waaraan wereldwijd miljoenen vrijwilligers deelnemen.Mijn grootste droom voor Tielt op dit moment is een groene Collegesite. Die site heeft een ondergrondse parking, zodat er bovengronds plaats is voor een uitbreiding van het Paterspark. Natuurlijk wil ik er ook veel winkels en cafés en restaurants zien, maar hoe heerlijk zou het niet zijn om op dezelfde plek op een bank te verpozen in het groen, uitkijkend op een grote speeltuin waar onze kinderen hun duivels kunnen ontbinden?Als het over een stukje hemel op aarde aankomt, heb ik ook persoonlijke dromen. Ik win de Lotto, zodat ik hier een herenhuis kan kopen en laten renoveren. Ik koop een buitenverblijf in Oostende, met zicht op zee, en eentje in Toscane, met zicht op glooiende hellingen. Vooral zou het geld me toelaten om uitsluitend van mijn pen te kunnen leven, en dus meer tijd te hebben voor mijn romans.Maar 't schijnt dat geld alleen niet gelukkig maakt - en 't is nog waar ook - dus heb ik natuurlijk nog andere dromen. In mijn hemel blijven mijn ouders eeuwig leven, maar omdat dat niet kan, kies ik voor gezond oud worden. Omdat ik rijk ben en veel tijd heb, hoef ik ze niet naar een rusthuis te brengen, maar betrekken ze een verdieping van mijn herenhuis. Ma, pa, zijn jullie er klaar voor?