Liever Dendoncker dan Witsel die te veel vertraagt

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Ben Crabbé
Ben Crabbé EK-analist voor KW

Oei, ik ben sowieso voor elke match niet op mijn gemak, maar ik vrees er echt voor dat het zondag wel eens de laatste EK-match van de Rode Duivels zou kunnen zijn. Bloedheet in Sevilla, een slecht veld en ondanks de 9 op 9 toch geen overtuigend voetbal in de groepsfase.

Martinez heeft wel gelijk als hij zegt dat alleen doorgaan belangrijk is. Ook Portugal eindigde in 2016 pas derde in de groepsfase, maar werd toch nog Europees kampioen. Dat klopt allemaal wel, maar toch heb ik mijn twijfels. Zeker na Finland: Trossard op rechts was niets terwijl ik van Chadli riep: haal die er toch af!

Martinez wisselt niet voldoende, vind ik. De inbreng van De Bruyne tegen Denemarken bewees hoe je daarmee een match kan doen kantelen. Maar De Bruyne is natuurlijk een klasse apart, die moet zondag altijd starten. Maar niet centraal op het middenveld, daar kies ik voor Dendoncker-Tielemans. Geen Witsel, die vertraagt te veel voor een match waarin je voluit voor winst moet gaan. Die moet je dan maar inbrengen als we 2-0 voorstaan en moeten controleren.

Op de flanken lijken Meunier en Thorgan Hazard mij het meest logisch. In de goal Courtois, achterin Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen, de oudjes . Al was Boyata in zijn twee matchen goed. Als het niet loopt, kan je hem inbrengen. Hij zal zich dan opnieuw willen bewijzen. En voorin De Bruyne, Lukaku en Doku. Dat zal Martinez wel niet doen, maar ik verkies toch de acties en versnellingen van de Doku tegen Finland, boven Eden Hazard, nog niet in topvorm. En hem kan je dan nog altijd inbrengen, tegen Denemarken bleek dat zo’n naam de tegenstander dan altijd imponeert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier