KV Kortrijk won sinds 2008 altijd tegen Cercle Brugge in het Guldensporenstadion

De burenstrijd tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge wordt zaterdagavond op meer dan één vlak cruciaal. KV Kortrijk moet winnen om zijn kansen op play-off 1 gaaf te houden, Cercle moet winnen om zijn kansen op het behoud te vrijwaren.

© BELGA

De opdracht voor het nummer vijf Kortrijk oogt alvast iets gemakkelijker tegen de derde laatste in de stand. En KVK heeft de statistieken mee: sinds rood-wit zijn terugkeer maakte in eerste klasse, won het voor eigen volk al elke match tegen Cercle Brugge: 21 op 21. Best indrukwekkende cijfers. En dat met een al even impressionant doelpuntengemiddelde: 20-4.

Als Kortrijk wint, volstaat het dat er van het duo Charleroi-Genk er één team niet zegeviert zaterdagavond om zekerheid te hebben van deelname aan play-off 1. We mogen er dus vanuit gaan dat Kortrijk die klus klaart, want Charleroi moet naar Club Brugge. Dat zou meteen betekenen dat de Veekaa sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 2009-2010 voor de derde keer erin slaagt om zich bij de eerste zes te scharen. Geen enkel van de zogezegd ‘kleinere clubs’ doet beter, Kortrijk evenaart op dat vlak de meer kapitaalkrachtigen onder de kleine clubs Zulte Waregem en Lokeren.

Cercle Brugge moet vooral hopen dat Moeskroen-Péruwelz blijft zwalpen en zaterdagavond zijn elfde nederlaag op rij oploopt. Al krijgen de Henegouwers met de komst van Westerlo, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, wel een unieke mogelijkheid om het trieste record dat ze neerzetten af te breken. Maar zelfs dit worst-case scenario kan voor Cercle Brugge nog een happy end krijgen. Op de slotspeeldag ontvangt de Vereniging nog KV Mechelen, terwijl Moeskroen-Péruwelz naar Charleroi moet, dat dan zijn ticket voor play-off 1 veilig moet stellen. Niettemin moet men bij Cercle zich toch eens serieus gaan bezinnen. Dit is nu al het derde seizoen op rij dat groen-zwart tegen de degradatie vecht. Ooit raakt het geluk op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.