KV Kortrijk, het Barcelona van de Jupiler Pro League

Christof Decraene

Vorig weekend blies KV Kortrijk in competitieverband Waasland-Beveren van het veld, maar Kortrijk kan dat dus ook tegen de topclubs uit de Jupiler Pro League. Dat ondervond Anderlecht woensdagavond in de achtste finales van de Croky Cup.

Net als tegen Waasland-Beveren stond het na minder dan een half uur al 3-0. Anderlecht werd volledig zoek gespeeld. Waar in principe de Belgische recordkampioen moet voor staan, snel combinatievoetbal en mooie doelpunten, was het KV Kortrijk dat op die manier zijn supporters verwende. En ook die van de tegenpartij, want na de 3-0 begonnen de Anderlechtfans zelfs ‘KV Kortrijk’ te scanderen.

Kortrijk speelde snel, met prima flankwissels en verticaal voetbal. De fans krioelden van de pret en waanden zich bijwijlen in Camp Nou, de thuishaven van Barcelona, de meester van het ticitacavoetbal. Met Lukas Van Eenoo in de rol van Lionel Messi. Al was de Eernegemnaar niet de enige op niveau: de hele ploeg was gewoon indrukwekkend sterk.

KV Kortrijk leverde een totaalprestatie af tegen Anderlecht. En net als tegen Waasland-Beveren enkele dagen ervoor waren het opnieuw de West-Vlamingen die het hoge woord voerden. Stijn De Smet, maar vooral Lukas Van Eenoo en Kristof D’Haene, die na maanden als bankzitter eindelijk hun kans krijgen en die overduidelijk hebben gegrepen. Zij staan voor de waarden die KV Kortrijk in het verleden al menig succes heeft opgeleverd: hard werken. Noeste arbeid, het blijft toch eigen aan rasechte West-Vlamingen. En precies die mentaliteit heeft woensdag het verschil gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier