Kortrijkzanen zijn weer trots op hun stad

© Studio Brussel
Mieke Verhelle

De Warmste Week komt naar Kortrijk. Voor Mieke Verhelle -onze nieuwsmanager Kortrijk-Menen- komt dit allerminst als een verrassing. “Geen wonder dat de muziekzender StuBru wil meesurfen op de Kortrijkse vibe”.

Studio Brussel kiest Kortrijk als locatie voor de Warmste Week. Het lijkt een verrassende keuze als je bedenkt dat mensen van grootstad Brussel niet zo graag naar die uithoek in Zuid-West-Vlaanderen komen. Voor hen is dat onmenselijk ver en enkel voor onze kust zijn ze bereid de ettelijke kilometers naar die provincie met dat vreemde taaltje te rijden.

Toch is die keuze niet zo vreemd. De mannen en vrouwen van StuBru hebben een boontje voor de Groeningestad. In 2010 vierde de radiozender zijn verjaardag vanuit Zuid-West-Vlaanderen met Studio Kortrijk. Vorig jaar werd de Warmste Week afgetrapt met een benefietconcert van Goose op het Nelson Mandelaplein. Het was meteen de opening van het gloednieuwe evenementenpark op Kortrijk Weide.

Muziekprogrammatoren vinden al lange tijd inspiratie in Kortrijk, niet het minst in De Kreun en Track, maar ook in muziekcafés waarvan Den Trap de bekendste is. Ook festivals van allerlei pluimage krijgen hier een warm welkom in Kortrijk: Novarock, Mayday, Alcatraz, Kamping Kitsch, King Kong, het Schlagerfestival…

Wees er maar zeker van dat Kortrijk de Warmste Week zal omarmen

De vele stadsvernieuwingen van de voorbije jaren zorgen voor een nieuwe dynamiek. De Kortrijkzanen zijn weer trots op hun stad. Ze kunnen bezoekers verwelkomen met mooie bruggen, hippe bars en slenteren door frisse straten en langs het water. Het verloederde stadsdeel waar een NMBS-loods stond te verkommeren, is een nieuw stadsdeel geworden met een fuifzaal, evenementenweide, zwembad, jeugdcentrum en zelfs een co-workingplaats voor innovatieve bedrijven. Jong en dynamisch hangen er gewoon in de lucht.

Daarnaast krijgen jongeren ook nog in het muziekcentrum Track alle mogelijkheden om zichzelf op muzikaal vlak te ontwikkelen. We hebben bovendien een burgemeester die de grootste ambassadeur is van dat nieuwe hippe Kortrijk. Als een geboren marketeer zet hij die dynamiek graag in de markt. Geen wonder dat de muziekzender StuBru wil meesurfen op die Kortrijkse vibe.

Via deze brief vernamen de Kortrijkzanen dat De Warmste Week naar hun stad komt.
Via deze brief vernamen de Kortrijkzanen dat De Warmste Week naar hun stad komt.© Studio Brussel

De burgemeester wil de hele stad mobiliseren en dat zal zeker geen probleem zijn. Wees er maar zeker van dat Kortrijk de Warmste Week zal omarmen. Heel wat mensen uit de regio organiseerden de voorbije jaren acties om geld in te zamelen voor de Warmste Week. Dat het feestje nu in hun achtertuin zal plaatsvinden, zal nog meer mensen inspireren om geld in te zamelen en creatief uit de hoek te komen. Kortrijkzanen zijn – net als alle West-Vlamingen – harde werkers. Ze hebben bovendien het hart op de juiste plaats en houden van een goed feestje. De drie belangrijkste ingrediënten van de Warmste Week. De vernieuwde dynamiek in Kortrijk zal dus zeker tot in Brussel voelbaar zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.