Koffie met aardbei

© Ann De Craemer
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

Schrijfster Ann De Craemer heeft een passie voor wandelen en fotografie. Elke week maakt ze in Tielt een beeld waarover ze haar gedachten deelt.

‘But first coffee’. Toen ik een pyjama zag met dat opschrift, heb ik ‘m, omdat ik de uitspraak tegelijk grappig en waar vond, meteen gekocht. Is koffie niet datgene waar we – bijna – allemaal het eerst aan denken wanneer we ‘s morgens uit bed stappen? Niet alleen word ik niet écht wakker zonder een kop koffie, het maakt me ook slechtgezind. Het overkomt me soms: dat ik geen koffiebonen meer in huis heb en de winkels nog niet geopend zijn. Voor zulke noodgevallen heb ik een pot oploskoffie in huis: qua smaak komt die uiteraard nog niet in de buurt van een echte kop koffie, maar het is beter dan niets.

‘But first coffee’. Niet alleen word ik niet écht wakker zonder een kop koffie, het maakt me ook slechtgezind

Ik had het daarnet over koffiebonen. Ik heb, en ik kan het iedereen aanraden, een koffiemachine die de bonen zelf maalt. Alleen dán krijg je koffie die naam waardig. Ik kocht de machine kort nadat ik freelancer was geworden. Dat was in het voorjaar van 2010, toen ik ook mijn eerste boek begon te schrijven. In het begin ging ik als pauze in de namiddag vaak koffie drinken in de Carlito, maar omdat dat als beginnend zelfstandige nogal kostelijk werd, besloot ik een espressomachine te kopen. Ook niet goedkoop, maar misschien wel mijn beste investering tot nu toe. Tien jaar later geniet ik er nog elke dag van: de geur van versgemalen koffie na slechts één druk op een simpele knop. ‘s Morgens een dubbele espresso; in de namiddag, vooral in de winter, een cappuccino, die nog heerlijker wordt met een laagje cacaopoeder erop.

De betere koffie kunnen we nu ook drinken in het centrum van Tielt, bij Izy Coffee op het Rameplein. Ik ben er zaterdag voor het eerst geweest. Prachtige locatie, gratis wifi en overal USB-poorten zodat je er ook kunt werken, en bovenal: een grote keus aan koffie, van een ‘gewone’ tot de beetroot coffee die ik nog vaak zal drinken: een koffie met rode biet en aardbei. Gewoon doen!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.