Karl schrijft een brief naar zijn Caroline: “Veel mensen zouden er gek van worden. Voor ons is het de brandstof van het bestaan”

Karl Vannieuwkerke

Karl Vannieuwkerke laat vandaag in zijn brief weten dat hij het komende weekend onbereikbaar zal zijn, net als zijn partner Caroline trouwens. De reden: haar 35ste verjaardag. Hij is vol lof over haar doorzettingsvermogen en nog veel meer. Caroline mag altijd een antwoordje sturen: karl@kw.be.

Lieve Caroline,

Dag liefje,

Het voelt wat vreemd aan om je een brief te schrijven via de krant. De hoofdredacteur stelde het me al eens voor op Valentijn, maar toen hield ik de boot nog wat af. Omdat ik ook niet alles met de buitenwereld wil delen. Soit, je vijfendertigste verjaardag lijkt me wel een ideaal moment om me in deze rubriek tot jou te richten. Want ja, we hebben vandaag iets te vieren. Je bent jarig. Vijf-en-dertig. Hiep hiep hoera! In alle eerlijkheid, ik zou nog eens willen terugkeren. Dat krijg je als partners een leeftijdsverschil hebben dat boven het gemiddelde uitsteekt. Het verlangen om een teletijdmachine te gebruiken, is sluimerend aanwezig. Je bent dus vijftien jaar jonger dan ik, lieve schat. En toch heb ik nooit dat gevoel. Omdat je me voortdurend weet te prikkelen met ambities en ideeën. Ik zou liegen als ik zeg dat je me jong houdt, want ik heb me nog nooit oud gevoeld. En toch zou ik terug vijfendertig willen zijn. De leeftijd waarop impulsiviteit en ondoordachte beslissingen nog worden getolereerd. De leeftijd waarop nog over jeugdzondes en niet over grote fouten wordt gesproken. Ik grap maar wat, maar je begrijpt ongetwijfeld wat ik bedoel. Er zijn zoveel raakpunten tussen ons dat ik het me permitteer om als een ervaringskundige te spreken. Been there, done that . Drang naar avontuur, de wil om de beste te zijn, de zin om je in nieuwe projecten te gooien en rusteloosheid domineren je leven. Veel mensen zouden er gek van worden. Voor ons is het de brandstof van het bestaan. De niet te stoppen queeste naar nieuwe uitdagingen is een zoektocht die ons beider leven domineert.

Een relatie met jou voelt als een stormachtige maar fluwelen vlucht op de vleugels van de Walkuren

Ik bewonder je doorzettingsvermogen, lief. Momenteel run je als dierenarts een bedrijf dat instaat voor de behandeling van pees- en gewrichtsproblemen bij paarden, stuur je een kledinglijn aan en studeer je nog een MBA aan de Vlerick Business School. Een quasi onmogelijke combinatie, maar je doet het toch en de resultaten van je eerste examens zijn veelbelovend. Ik ben echt trots op je. Soms is het in twee richtingen op de tippen van de tenen lopen, maar we slagen erin om het leven zelfs in coronatijden boeiend genoeg te houden. Ook al zijn er ondertussen behoorlijk wat avonden waarop we in de zetel in slaap vallen. Ik ben heel dankbaar dat ik je leerde kennen toen het leven wat minder zacht voor me was. Dat de klik ons een goed jaar later al een liefdesbaby zou opleveren, had ik niet meteen verwacht. Een nieuw samengesteld gezin blijft een balansoefening, maar hier lopen drie geweldige kinderen rond. De oudsten houden zich goed recht in het annus horribilis van de sociale contacten, de jongste verbaast ons elke dag met de progressie die hij maakt. Na corona wordt onze wereld ongetwijfeld nog wat avontuurlijker. Dan reizen we de wereld opnieuw af op zoek naar nieuwe horizonten. Laat maar komen. Ik ben klaar voor de volgende vijftig uitdagende jaren samen. Een leven van dorre maatschappelijke status is duidelijk niet aan jou besteed. Gelukkig maar. Het verschil maken, is een mooie deugd. Een relatie met jou voelt dan ook als een stormachtige maar fluwelen vlucht op de vleugels van de Walkuren. Laat ons afspreken dat we de laptops en smartphones de komende drie dagen gewoon aan de kant laten liggen. Het weekend staat in het teken van coronaveilige verrassingen. We beginnen vanavond. Zet je maar schrap, lieve schat.

Dikke kus en knuffel,

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.