Jodelahiti! De Mol jodelt lustig verder

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

De ontknoping van De Mol komt steeds dichterbij. Nog vier kandidaten en een meesterlijke saboteur blijven over. De kandidaten werden in een opnieuw aangenaam en kleurrijk kijkstuk verrast met het bezoek van een dierbaar familielid. De groep kreeg slechts twee opdrachten om extra geld in het laatje te brengen. Het bleef bij proberen, want opnieuw werd bitter weinig geld binnengehaald. Het zou me niets verbazen moest geen enkele kandidaat al de juiste Mol in het vizier hebben.

Opdracht 1 – Videoclip Takeo Ischi – 2.000 euro verdiend

Gilles De Coster heeft een leuke verrassing voor de kandidaten. De kans om te mogen figureren in de nieuwste videoclip van YouTube fenomeen Takeo Ischi, een Japans-Duitse jodelaar met miljoenen views op het internet, krijg je niet elke dag!

De quote van deze aflevering luidt ‘Oefening baart kunst’ en een halve dag voorbereiding moet volstaan om een clip in één ononderbroken take op te nemen. Gilles heeft een regisseur nodig om de opname van de clip voor ‘Der Maulwurf’ (de Mol) in goede banen te leiden. Sven stelt zich kandidaat en krijgt dan ook de verantwoordelijkheid.

De clip moet zes traditionele Beierse taferelen bevatten. In een ideale wereld blaast Sven twee zuivere noten uit de alpenhoorn en draaien Jasmien en Samina worsten om ze vervolgens om de nek van Takeo te slingeren. Jasmien en Annelotte zagen dan ook een dikke boomstronk in twee, Samina loopt rond met tien grote bierglazen om vervolgens te klinken met het YouTube fenomeen, Lennart en Philip doen een perfecte Schuhplattler (dijenkletser) en Annelotte en Lennart maken een acrobatische beweging, terwijl de rest assisteert.

Voor elk geslaagd tafereel, waarvan de timing perfect overeenkomt met de songtekst, wordt 500 euro verdiend. Als alles lukt verhoogt Gilles het bedrag naar 5.000 euro!

Sven stelt zeker niet teleur als regisseur! Als een echte Erik Van Looy houdt hij iedereen bij de les en weet hij de groep te motiveren. Zacht waar het kan, hard waar het moet.

Na een generale repetitie, die bijna totaal in het water valt, slaagt hij erin de groep zich te laten herpakken. Onder het strenge oog van Takeo, worden vier van de zes opdrachten goedgekeurd. Het levert in totaal 2.000 euro op.

Wat valt er op? Tijdens de repetitie slagen enkel Samina (het klinken met een bierglas) en Sven (twee zuivere noten uit de alpenhoorn krijgen). Als het voor echt is, lukt het Sven opeens niet meer om de juiste tonen te blazen. Eerlijk gezegd hoorde ik weinig verschil in beide pogingen en ik zie er zeker geen mollenstreek in.

Een ander paar mouwen is het tweede mislukte tafereel, de afsluitende acrobatische oefening. Mijn twee hoofdverdachten, Annelotte en Lennart, moeten daar vertrouwen hebben in elkaar en opeens lukt het niet meer. Tijdens de repetitie komt Lennart nog mooi op zijn voeten terecht, zonder zijn handen te gebruiken. Bij de opname van de clip, als het voor echt is, raakt Lennart de grond met beide handpalmen nadat hij afspringt.

Wat loopt er daar fout? Annelotte heeft Lennart goed vast en is van plan om, zoals tijdens de repetitie, Lennart lager vast te pakken. Nog voor ze haar eerste hand kan zetten om dit te doen, springt Lennart al af. Natuurlijk loopt dit verkeerd af!

In mijn ogen geeft Lennart Annelotte de tijd niet om hem eerst met één hand, vervolgens met de andere hand, lager vast te nemen. Mollenactie, de snoodaard!

Het kletsen op de dijen staat in het begin van de clip geprogrammeerd. Het was een taak voor Lennart en Philip, aangezien ze Sven laten regisseren en op de alpenhoorn blazen.

Tot afgrijzen van Lennart lukt de Schuhplattler bij Philip opeens wonderwel, zodat hij de bui al ziet hangen. Hij kan op dat moment niet weten dat Sven geen 2 zuivere noten uit zijn alpenhoorn kreeg, dus moet de laatste opdracht mislukken!

Het bezoek van het thuisfront

De vijfde aflevering trakteert de kandidaten traditioneel op een bezoekje van het thuisfront. De strenge coronapolicy op de De Mol-set zorgde voor een wel heel letterlijke bubbelinterpretatie. Het leverde terug (h)eerlijke televisie op. Er werd enorm wat afgelachen, maar af en toe vielen er ook traantjes. Het doet iedereen deugd om te kunnen praten met iemand, die je helemaal kunt vertrouwen.

Ook de kijker geniet mee! Sven ziet al bij een eerste blik dat zijn vriendin zijn afwezigheid heeft gecompenseerd met een nieuwe aankoop (ongelooflijk, die heeft al een nieuwe vest aan!) en het is ontroerend mooi om zien dat Annelotte haar zus verzoekt om het thuisfront al wat voor te bereiden op de komst van Isidoortje.

Het bezoek is oh zo kort, maar héél intens.

Opdracht 3 – Legpuzzel – 0 euro verdiend

Schliersee is één van de mooiste plekken in de Beierse Alpen en vormt het decor voor de afsluitende opdracht. De kandidaten moeten een legpuzzel van 500 stukjes leggen.

Drie dagen voor de afreis heeft de Mol deze opdracht op zijn/haar eentje al tot een goed einde gebracht. Kan de groep deze tijd verbreken? In totaal is er 5.000 euro te verdienen, maar het was mij snel duidelijk dat dit nooit ging lukken.

Het is interessanter om de bijhorende drie duels onder de loep te nemen.

Bij een gewonnen duel kan het te winnen bedrag verhoogd worden. Bij verlies wordt de video van de Mol een half uur verder gespoeld.

1/ Zo lang mogelijk de adem inhouden

Drie kandidaten kregen de uitdaging om beter te doen dan de Mol.

Lennart probeerde als eerste (52 seconden), Jasmien volgde (26 seconden) en Annelotte waagde zich niet eens aan een poging. Het was eigenlijk allemaal een maat voor niets, want zonder camera in de buurt had de Mol eerder een recordtijd laten registeren van maar liefst 2 minuten en 39 seconden.

2/ Waterpistool minigolf

De recordtijd van de Mol is 14,5 seconden en Sven pitst een seconde van deze tijd af. Knap!

3/ Sprinten over bootjes en de bel doen luiden:

In tegenstelling tot de eerste twee duels, moest de Mol hier ‘live’ in actie komen.

Eén voor één, buiten het zicht van de andere kandidaten, sprinten de vijf kandidaten en de Mol zich de ziel uit het lijf. De Mol is verslagen, want zijn/haar tijd was niet de snelste.

Je krijgt de indruk dat Annelotte en Lennart heel snel het parcours hebben afgelegd

De mogelijke opbrengst voor de puzzelopdracht wordt voor een tweede keer verhoogd!

Gilles De Coster zorgt echter snel voor een domper op de feestvreugde. Verder puzzelen heeft geen zin meer, de Mol had tegen dan de puzzel al volledig gevormd.

Volgens mij was deze puzzelopdracht gedoemd te mislukken en heeft de Mol meegedaan, zonder tot het uiterste te gaan.

De sfeer aan tafel is onderkoeld. Eén van hen is heimelijk aan het juichen.

Wie zit op een fout spoor? Het is tijd voor de eliminatie!

Het is Samina die afscheid moet nemen van de groep.

Als Mollenvanger voor KW kreeg ik de mogelijkheid om enkele vraagjes te stellen aan de afvaller, de sympathieke Limburgse kandidate Samina

Dag Samina, zo spijtig! Welke opdracht vond je het leukste?

Samina Carremans : ‘De carpool karaoke zonder twijfel! We hebben ons daar kapot geamuseerd en krom gelachen (lacht)!’

De scholen gaan morgen weer open. Geef je les maandag? Wat zeggen je leerlingen van je deelname?

Samina Carremans: ‘Ja ik geef les maandag en ik denk dat mijn leerlingen het echt wel erg gaan vinden. Ik verwacht me aan een kruisverhoor (lacht).’

Jullie kregen een extra gast, hoe was jouw band met Isidoor? Wat het leuk om hem erbij te hebben?

Samina Carremans: ‘Ik ben een enorme dierenvriend dus dat hondje was echt een geschenk! Ik mocht hem wel pakken, maar hij had toch alleen maar oor voor Annelotte.’

Wat was je gevoel bij de laatste opdracht? Voelde je de bui al hangen?

Samina Carremans: ‘Ik voelde dat dat een cruciaal moment was om te beslissen of ik nog zou spreiden of niet. Ik heb daar dus degelijk een foute beslissing gemaakt omdat de groep al onderling begon te zeggen dat ze echt al wisten wie het was en niet meer zouden spreiden en daar heb ik me laten misleiden…. Je bent dan ook echt stikop en emotioneel wel wat uitgeput….’

Hoe vervelend was het om De Mol te moeten verlaten?

Samina Carremans: ‘Verschrikkelijk! Ik ben er nog steeds van aan het bekomen. Ik ben dan ook een echte strever. Die exit paste niet binnen mijn gedrevenheid als persoon… Ik heb het er heel moeilijk mee want ik hecht me enorm snel aan mensen en kan daar dan ook oprecht veel liefde voor voelen en dan doet het zo’n pijn dat je het spel moet verlaten en je elkaar een half jaar niet ziet noch hoort…. Zwaar!’

Bedankt voor de korte babbel, Samina. Je was een superleuke kandidate!

Beste lezer van KW, we kijken alvast uit naar het spannend vervolg.

Lennart blijft meer dan ooit mijn Mol, als je het mij vraagt zit hij nu ergens heel luid te jodelen!

De groep won nog maar 14.600 euro van de intussen 63.000 te winnen euro.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.