Indien Club woensdag faalt wordt een dip een crisisje

© (Foto BELGA)
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Alleen KV Kortrijk haalde verdienstelijk een gelijkspel op Anderlecht – al is dat tegen het huidige Anderlecht nu ook niet zo’n krachttoer. Maar verder was het voor de West-Vlaamse eersteklassers een donker weekend: Cercle Brugge en Zulte Waregem nog dieper in de problemen, het met 1-7 tegen Union vernederde KV Oostende nu ook in de miserie en Club Brugge in het verlies op Mechelen – Club in een dip, heet het.

Want: nog maar 7 van de 15 competitiewedstrijden gewonnen en nu al zeven punten achter op Union. We gaan Aimé Anthuenis nog moeten geloven: de ex-coach van ondermeer Genk en Anderlecht noemt de kleurige Brusselse promovendus de enige titelconcurrent van Club. Club is in eigen land duidelijk niet langer beter dan de rest en moet komende tien dagen zijn status van absolute nummer 1 in België weer opsmukken. Volgende zondag én op 1 december (beker) in Genk, uitschakeling in de 1/8ste finales zou voor de ambitieuze landskampioen een ferme klap zijn. Hopelijk voor Club geen tweede op één week tijd, want woensdag is er eerst nog de cruciale Champions League-match tegen Leipzig, indien Club daarin onderuit gaat, blijft nog maar een waterkansje op Europees overwinteren over – een ‘dip’ zou een ‘crisis’ worden.

Indien Club woensdag faalt wordt een dip een crisisje

Wat schort er? Het vormverlies van sterkhouders als Lang en De Ketelaere? Check. Op Hendry en in mindere mate N’Soki na tegenvallende zomertransfers? Check. Mignolet, tegen Standard twee keer in de fout, in Mechelen half bij de winninggoal van Schoofs, (even) niet meer onverslaanbaar? Check. Captain en ziel van de ploeg Vormer geen zekerheid meer? Check. De jus uit de ploeg, na twee opeenvolgende titels? Check. De impact van Clement minder? Check. Het is van alles wat maar Club moet woensdag tegen Leipzig dringend zichzelf terugvinden. Indien nog eens 90 minuten een prestatie als in de eerste helft in Leipzig en de twijfels zijn weg. In het andere geval, bij verlies vooral, loert ene crisisje om de hoek.

Vorige week raakte bekend dat Club voor het coronaseizoen 2020-2021 een jaarrekening kon neerleggen met 1,9 miljoen euro winst. Ondanks 13 miljoen euro minder matchopbrengsten maar met dank aan de fans meer dan de helft van de abonnees vroeg geen geld terugvroeg voor een seizoen dat op drie matchen na voor gesloten deuren werd gespeeld. De fans verdienen woensdag een heerlijk Europees avondje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.