“Ik krijg heel wat reacties op de prestaties van KDB”

Kevin De Bruyne baat samen met zijn vrouw Anke Opsomer een bakkerij-tearoom uit in Middelkerke, hij groeide op en voetbalde in Lendelede. Voor ons volgt hij het EK.

Als de ‘echte’ Kevin De Bruyne slecht speelt, krijgt die in Middelkerke het te horen. © BELGA

Kevin De Bruyne genoot van de zege tegen Ierland, maar beleefde ook drukke dagen. “Het waren hier Bierfeesten in Middelkerke. Voor ons superdrukke dagen, de mensen komen hier ontbijten of een broodje eten. De sfeer zat er goed in, zeker ook na de zege. En toen ik ‘s avonds naar huis ging, had de match van de Belgen in combinatie met de zware bieren die hier tijdens deze driedaagse geschonken worden toch zijn tol geëist.”

“Op naar de volgende match. Een punt tegen Zweden volstaat, verliezen met beperkte cijfers zelfs ook nog, al mag Ierland dan niet winnen van Italië. Maar we moeten ervan uitgaan dat we de klus zelf wel klaren. Ik denk niet dat hij veel aan zijn ploeg zal veranderen, op voorwaarde dat Carrasco en Dembele fit geraken. Die laatste vond ik zeer sterk spelen, er is geen reden om Nainggolan terug in de ploeg te droppen.”

“Tja en bij de Zweden draait het allemaal rond Zlatan Ibrahimovic. Hij stopt normaal na het EK bij de nationale ploeg en het zou dus goed kunnen zijn dat dit zijn allerlaatste wedstrijd voor de Zweedse ploeg is. Hij kan de match met één flits beslissen. Zet hem bij ons diep in de spits en ik geloof dat we het EK winnen.”

Kevin De Bruyne : “De wedstrijd tegen Zweden volg ik op de Wellingtonbaan in Oostende”

Ondertussen draagt ‘onze KDB’ ook de gevolgen van zijn bekendheid. “Na die eerste match, waar mijn naamgenoot niet bepaald goed speelde, heb ik het mogen horen hoor. Altijd al lachend gezegd, maar van sommigen zou je toch beginnen twijfelen. En ik speel het spel natuurlijk wat mee.”

“Voor de wedstrijd tegen Zweden trek ik naar de renbaan in Oostende, ik zal mijn shirtje van Kevin De Bruyne dragen. Of ik een balpen meebreng ? Nee ik zal op voorhand gesigneerde kaartjes meedoen”, proest hij het uit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.