https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Iedereen Club’, maar 5 procent kans op achtste finales zal al veel zijn

Club Brugge ontmoet woensdag PSG, met onder meer deze Messi en Neymar. © Getty Images
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Club Brugge staat voor twee heftige wedstrijden. Vanavond moet tegen KV Oostende de schaamtelijke 6-1 van in Gent weggespoeld worden, woensdag opent blauw-zwart in Jan Breydel de Champions League tegen de wereldsterren Messi, Mbappé, Neymar en co van PSG. In dezelfde groep huizen nog het al even goddelijke Manchester City en RB Leipzig – begin er maar aan.

En toch blijft de ambitie van blauw-zwart – ferm uitgesproken door voorzitter Bart Verhaeghe en coach Philippe Clement – kwalificatie voor de achtste finales. Vincent Mannaert zorgde alvast met elf inkomende transfers, samen goed voor zo’n 35 miljoen euro, voor de sterkste spelerskern ooit. De terugkeer van Wesley en misschien ook nog Izquierdo (alvast op de Europese spelerslijst), Maouassa die verdedigend links een zekerheid kan worden, net als Hendry en Sowah centraal defensief en voorin, Otasowie die misschien de perfecte mix van Balanta en Rits blijkt…: de weelde is groot. En het wakkert de droom van heel blauw-zwart nog meer aan.

Maar ze dromen. Philippe Clement noemde zijn trouwdag vorig weekend de mooiste dag van zijn leven, we hopen dat hij na de laatste speeldag in groep A, PSG-Club op 7 december, even gelukkig is met zijn wittebroodsweken… ‘Iedereen Club’ de komende weken, en het zou een ongelooflijke beloning zijn voor het werk van Verhaeghe en Mannaert van de afgelopen tien jaar, maar wij zijn realistischer en sluiten ons aan bij de prognose van analist Geert De Vlieger: nauwelijks 5 procent kans. Dat ze eerst maar eens KVO over de knie leggen, die 6-1-nederlaag (en nog maar één flitsende match, in Waregem) gaf al aan dat Club ook in eigen land nog niet zo superieur is als gedacht.

Hopelijk is Clement straks even blij met zijn wittebroodsweken met Club

Het is ook uitkijken naar Hans Vanaken, pas gisterochtend vroeg met de Rode Duivels geland uit Rusland – Clement kan zijn spelmaker maar beter sparen voor volgende woensdag. Het blijft raar: de Limburger werd na zijn prima prestatie tegen Tsjechië vorige zondag plots uitgeroepen tot volwaardige Rode Duivel waarop zijn fans meteen riepen: ‘dat toont hij al jaren bij Club!’ En bondscoach Martinez zag dat naar eigen zeggen al in maart, maar had hem op het EK helemaal niet nodig.

Nu wel, want De Bruyne, Mertens en Doku waren er niet bij… Tegen PSG moet ‘Hansie’ – al te lang te goed voor de Jupiler Pro League – na zijn spraakmakende week bij de Duivels maar eens bewijzen dat hij internationale top is. Tot slot nog een eervolle vermelding (we gaan wellicht niet vaak de kans meer krijgen): de twee enige West-Vlaamse clubs Club YLA en Zulte Waregem voeren samen met 9 op 9 de Scooore Super League aan, de topklasse van het vrouwenvoetbal. Hoera voor onze vrouwen!

Reageren? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten