Humperdinck

Wim Opbrouck en hoofdredacteur Bart Casteleyn. © Kristof Pattyn
Bart Casteleyn
Bart Casteleyn Hoofdredacteur KW

Hij komt, hij komt… Nog 21 keer slapen en Wim Opbrouck mag het hier eens zeggen. De redactie van deze krant wordt een week de bende van Wim. Het eiland van de cheffen staat al klaar voor de man van Bavikhove. Ondertitels zullen niet nodig zijn. Trivialtime misschien wel. En uiteraard zal Humperdinck weerklinken op de vloer…

Het mag duidelijk zijn: deze hoofdredacteur is best wel preus dat hij een weekje vervangen wordt door – ik wik mijn woorden – een levende legende. Mijn generatie is opgegroeid met In De Gloria, onze Fawlty Towers. En dan zwijg ik nog over de avonturen bij Cynalco. Tot op vandaag hebben we leute met de televisiegeschiedenis die toen geschreven is.

Het eiland van de cheffen staat al klaar voor de man van Bavikhove. Ondertitels zullen niet nodig zijn

Maar Wim Opbrouck is meer dan Gerrit Callewaert en Frankie Loosveld. Het is indrukwekkend wat de man allemaal doet en waar hij zoal mee bezig is. Dit najaar alleen al is hij te zien in De Slimste Mens, Bake Off, Chantal, Like Me… en op podia met meezingers en met zijn Dolfijntjes. Hij brengt ook nog drie boeken uit, plant een tentoonstelling met zijn grafisch werk, engageert zich voor goeie doelen en trekt een groots project over onze Noordzee. En tussendoor zal hij dus De Krant van West-Vlaanderen maken.

De eerste redactievergadering voor zijn gazet was alvast veelbelovend. Wim kent de wereld en West-Vlaanderen, dat is duidelijk. En hij beïnvloedt ons nu al door erop te wijzen dat we aandacht moeten hebben voor de mensen die nooit aandacht krijgen.

Of ik tot slot nog een tip heb voor mijn collega? Euh, begin iets vroeger dan een uur voor deadline aan je opiniestuk op pagina 2. Dat scheelt al een pakje stress. Succes!

Reageren? bart.casteleyn@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.