Het mag op dezelfde manier als tegen Portugal

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Ben Crabbé
Ben Crabbé EK-analist voor KW

Ik geloof er nu meer in dan voor de wedstrijd tegen Portugal. Omdat de Rode Duivels in die match hebben bewezen hoe volwassen ze een moeilijke wedstrijd kunnen afwerken. En winnen. Collectief brachten we geen goed voetbal, verre van, maar de manier waarop ze hebben geantwoord op het afbraakvoetbal van Portugal stemt me hoopvol voor de match tegen Italië. Nooit gedacht dat dat de Portugezen er zo’n schoppartij gingen van maken.

Vraag is dan natuurlijk of je het tegen Italië op dezelfde manier moet aanpakken. Veel zal afhangen van het wedstrijdverloop, maar wat mij betreft mag het wel. Dan kan je wel zeggen dat ze beter voetbal moeten brengen en dat we geen drie matchen op die manier meer gaan winnen, het is ook allemaal zo onvoorspelbaar. Wie had nu verwacht dat Frankrijk er al in de 1/8ste finales ging uit liggen?

Heel belangrijk wordt wel of Kevin De Bruyne en Eden Hazard fit gaan geraken. De Bruyne blijft toch een onmisbare schakel. Ik had gedacht dat Youri Tielemans, waar ik een grote fan van ben, desgevallend zijn rol kan overnemen, maar die valt mij toch tegen. En Eden Hazard gaan we ook nodig hebben. Ik vond hem wel goed tegen Portugal, maar dan niet voorin, daar kwam hij nauwelijks. Lag wellicht ook niet aan hem.

Maar we raken voorbij Italië, denk ik. Wel liefst na negentig minuten, doe ons geen verlengingen aan, mannen. En dan toch liever Zwitserland dan Spanje dinsdag in de halve finales. De Zwitsers hebben de match van hun leven gespeeld tegen Frankrijk en moeten toch stilaan vermoeid zijn. Tegen wie ze dan best in de finale uitkomen, durf ik nog niet aan denken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier