Het is op tussen KVK en Chevalier

© belga
Frank Buyse

Senior writer Frank Buyse geeft voortaan hier zijn commentaar op het grootste nieuws bij onze West-Vlaamse eersteklassers. Deze keer laat hij zijn licht schijnen het nakende vertrek van Teddy Chevalier, het enfant terrible van KV Kortrijk.

KV Kortrijk is best leuk gestart aan het nieuwe seizoen. De coach is enthousiast, het oefenveld ligt er uitnodigend perfect bij, de ploeg baadt in aantal spelers in de weelde – er moet wel nog een hele rist doorgesluisd worden – en de fans toonden zich zaterdag op de eerste oefenmatch van KVK tegen een kranig SV Kortrijk in Marke heus optimistisch. Bovendien zou er binnenkort (eindelijk) nieuws komen over het nieuwe stadion, voorzitter Joseph Allijns maakt er zijn prioriteit van, onder meer daarom was hij géén kandidaat-bondsvoorzitter vorige zaterdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Allemaal goed nieuws dus, was daar weer niet pretbederver Teddy Chevalier. Die nog maar eens had getoeterd dat hij weg wil/weg kan, deze keer naar de Franse tweedeklasser Valenciennes, dicht bij huis. Het nieuws werd langs de lijn met opvallend gemengde gevoelens onthaald.

Teddy was lang de chou van de Kortrijkse supporters, met als hoogtepunt twee seizoenen geleden, toen de balorige aanvaller in competitie 21 keer scoorde – Glen De Boeck had de juiste knop gevonden. Maar al in de voorbereiding was de intussen ex-coach de controle over de woelwater alweer kwijt. Meneer wilde plots weer weg, omdat hij… de hoekschoppen niet meer mocht trappen…

Het is op tussen KVK en Chevalier

Van De Boeck mócht hij toen best weg, maar algemeen manager Leterme hield vast aan de populaire Chevalier. Die evenwel vorig seizoen danig stotterde, nog maar 8 goals meer. En nog steeds regelmatig gekibbel met de coach, Vanderhaeghe intussen, of nukken in de kleedkamer. Dan is Teddyboy heus geen slechte gast, trop is trop, Vanderhaeghe en co hadden er geen probleem mee gehad indien hij in januari alsnog was verpatst. Maar opnieuw hield Leterme hem aan boord. En opnieuw herpakte Teddy zich. Maar met mate. En zo bekoelde vorig seizoen al de liefde van de supporters.

En nu is het weer van dat. Teddy wil weer weg en laat dat zo duidelijk merken dat KVK hem al van de eerste dag op zijn plichten (“Je gaat wél trainen, monsieur Chevalier!”) moest wijzen. Maar, zo ver zijn ze nu wel bij KVK, ook Leterme: hij mag nu wel weg. Anders is het nog minstens tot eind augustus weer gehakketak. Of werkt hij nog langer op de zenuwen. Al kan het bij Teddy even snel omslaan, indien alweer de juiste knop wordt gevonden.

Teddyboy is heus geen slechte gast, maar trop is trop

Toch lijkt het nu wel op tussen KVK en Teddy. Het eerste bod van Valenciennes is voor een speler die nog twee jaar onder contract ligt, al is hij een lastigaard, redelijk belachelijk. De Franse Division 2 club wil hem nu gratis om pas 50.000 euro neer te leggen als de club zich met Chevalier handhaaft. En… 100.000 euro als ze promoveren naar de eerste klasse.. Peanuts, dan blijft hij maar, klinkt in de Kortrijkse bestuurskamers. Maar als er een ernstig bod, is hij wel weg, dat is zeker. Want op is op.

Reageren? frank.buyse@roularta.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.