“Het contrast tussen de vertwijfeling bij Roeselare en de power van Asse-Lennik was bijzonder groot”

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Enkele dagen voor de competitie-opener thuis tegen Guibertin hield Knack Roeselare een slechte generale repetitie in de Supercup. Asse-Lennik was in alle opzichten beter en stuurde Knack met een droge 3-0 en veel twijfels terug naar Roeselare.

Na negen titels en acht Bekers van België kon Knack Roeselare zondagavond met de derde Supercup op rij en de achtste in de clubgeschiedenis zijn 25ste nationale prijs aan het palmares toevoegen. Asse-Lennik dacht daar duidelijk anders en pakte op verpletterende wijze zijn eerste Supercup uit de clubgeschiedenis. Onder impuls van een sterk verdelende Frank Depestele – wat een comeback in België – lieten de Vlaams-Brabanders Roeselare geen schijn van een kans. Het team van Emile Rousseaux raakte in de drie sets zelfs geen enkele keer aan 20 punten.

Vooraf had Knack Roeselare aangegeven dat de Supercup louter een voorbereidingsmatch is, aangezien de drie Red Dragons uit de ploeg pas een week beschikbaar waren. Dat de Supercup niet mee kwam naar Roeselare is in die zin dan ook geen thema, maar de manier waarop kwam hard aan bij Tuerlinckx en co. Seppe Baetens serveerde zijn ploeg in de eerste set naar een 1-8-voorsprong en dat kwam Roeselare nooit meer te boven. In receptie en qua opslagdruk schoot de landskampioen zwaar tekort en bij Lennik was de beleving bovendien veel groter. Het contrast tussen de vertwijfeling bij Roeselare en de power die Asse-Lennik uitstraalde, was bijzonder groot.

Pijnlijk debuut

Voor de twee nieuwkomers van Knack Roeselare werd het zo een pijnlijk debuut. In het begin van de tweede set werd spelverdeler Trinidad al snel gewisseld en enkele punten later mocht ook Piotr Orczyk vroegtijdig naar de kant. Niet dat het tij keerde of het spel verbeterde met Stijn D’Hulst als nieuwe spelverdeler en Van Hirtum op de hoek, maar het was voor de Spanjaard en de Pool toch een eerste officiële wedstrijd in Knackshirt om snel te vergeten. Of net niet. “We moeten leren uit deze wedstrijd en vooral hard blijven werken”, noteerden we uit de mond van Trinidad.

Knack kan enigszins verzachtende omstandigheden inroepen omdat het slechts een week voor de Supercup op volle sterkte aan het trainen was, maar ook bij Asse-Lennik was dat het geval. Verontrustend is wel dat enkele spelers zoals Tuerlinckx, Van de Velde en Van Hirtum al met kwaaltjes sukkel(d)en en dat net voor zich een druk schema met twee wedstrijden per week aandient. Asse-Lennik lijkt intussen net als vorig seizoen een ploeg te zullen worden die op meerdere fronten zal meedoen voor de prijzen. Met ook nog een fel versterkt Maaseik, dat dit seizoen absoluut de play-off-finale moet spelen, en onder meer Antwerpen erbij dient zich een razend spannende volleybalcompetitie aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier