Hartstilstand treft vaker mannen dan vrouwen

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Red Flame

Ik moet net vanavond cardiologische testen afleggen, maar dat zijn testen vanwege mijn coronabesmetting van een paar weken geleden. Het was wel danig schrikken bij de hartstilstand van Eriksen, we waren allen minutenlang muisstil. Dan merk je toch: je mag nog zoveel testen ondergaan, het kan altijd gebeuren. Al stelde onze cardioloog mij al gerust: het gebeurt vaker bij mannen.

Maar nu terug naar het voetbal. Ik vond Frankrijk tegen Duitsland toch weer heel goed, al ontgoochelden de Duitsers mij wel. Een geruststelling is dat de Belgen tegen de Russen al bewezen dat ze veel matuurder, minder naiëf ook, zijn geworden dan op het WK drie jaar geleden. Al miste ik nog Eden Hazard die in de omschakeling snelheid kan brengen, dat gaan we vanaf de achtste finales toch nodig hebben.

Mbappé haalt 37 kilometer per uur, dat is 6 kilometer sneller dan ik

Over snelheid gesproken: die Mbappé is toch fenomenaal? Snelheden aan 37 km/uur! Dat is dus zo’n 6 km/uur sneller dan ik haal… En waar ik ook nog van heb genoten was die goal van Patrick Schick. Terwijl we nu toch aan het vergelijken zijn: ik heb er zelfs nog nooit aan gedacht vanop de middellijn op goal te schieten!

Maar anderzijds: als ik mag kiezen tussen zo’n goal of vier tegenstanders dribbelen en dan de bal mooi liften over de keeper, dan kies ik toch voor het tweede. Dribbelen blijft voor mij nog steeds het mooiste van het voetbal. Tot volgende week, dan kijk ik naar Finland-België vanuit ons all in vakantieoord op Tenerife!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.