Hallo, politie?

Vandalisme: dronkenschap zal een oorzaak zijn, maar is geen excuus. © Ann De Craemer
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

Schrijfster Ann De Craemer heeft een passie voor wandelen en fotografie. Elke week maakt ze in Tielt een beeld waarover ze haar gedachten deelt.

Ik woon in het centrum van Tielt. Er zijn winkels en helaas ook te veel immo- en interimkantoren. Er zou in mijn straat allang een invulling moeten zijn gegeven aan de Collegesite, maar telkens als ik er mijn auto parkeer, maakt de troosteloosheid van de kale vlakte me droevig.

In die straat woon ik al elf jaar. Aan de achterkant van mijn appartement zie ik vooral groen. Aan de voorkant zie ik auto’s, fietsers, voetgangers, shoppers en leerlingen van de vele scholen die onze stad rijk is. Die combinatie van rust en drukte vind ik heerlijk.

Er zijn echter ook aspecten van mijn straat die me minder bevallen. Daarvoor hoeft u alleen maar naar de foto hierboven te kijken: het vandalisme. Al als kind zag ik elke zondagmorgen uitgerukte bloemen op de grond. Nu is het nog erger: er kan blijkbaar zomaar een paal uit de grond worden getrokken. Dronkenschap zal een oorzaak zijn, maar is geen excuus.

Ik stel me twee vragen. Ten eerste: kunnen de stadsdiensten er niet voor zorgen dat alle palen stevig in de grond zitten? Dronken mensen doen vreemde dingen. Wat als zo’n paal een wapen wordt waarbij er slachtoffers vallen? Ten tweede: waar is de Tieltse politie in het weekend? Ik zie ze haast nooit door mijn straat rijden. Dat doen ze kennelijk alleen nadat er een melding is geweest, maar hun zichtbaarheid zou mensen met slechte bedoelingen afschrikken. ‘Meer blauw op straat’, hoor je dan. In Tielt is dat een lachertje. Iedereen weet dat er op de Patersparking en op die aan het Stil Vermoeden drugs worden gedeald. Nooit zie ik daar de politie patrouilleren.

Stad Tielt en politiediensten: u heeft een enorme verantwoordelijkheid tegenover de burger. Neem die dan ook op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.