https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Franky Van der Elst: “Misschien telt niet? Dan zeg ik neen”

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Franky Van der Elst
Franky Van der Elst EK-analist voor KW

Precies één week voor de start van Euro 2020 brandt de vraag als nooit tevoren: pakt onze ‘gouden generatie’ haar ‘laatste’ kans? Ons toppanel bestaand uit een icoon van de Rode Duivels, de aanvoerder van de Red Flames, een wielerkampioen/voetballiefhebber en een presentator/voetbaldier leggen uit waarom België wel of niet op 11 juli Europees kampioen wordt.

Europees kampioen? Mag ik ook misschien ant-woorden? Neen? Dan zeg ik neen . Omdat ik denk dat ze al beter geweest zijn dan nu.

We hebben altijd gezegd dat onze toppers top moeten zijn om zo’n groot toernooi te kunnen winnen en met de blessures die er nu zijn, denk ik dat dat niet het geval zal zijn. Het is wel nog altijd een talentrijke selectie, een groep die goed samenhangt en van wie de meesten weten waaraan ze beginnen, maar we mogen toch niet te licht over de problemen gaan die er nu zijn, vind ik. Goed, Lukaku en Courtois kunnen nog wel top zijn, want die kunnen er zorgenvrij aan beginnen. Maar wat met Hazard, met De Bruyne en met Witsel?

De vraag is: hoezeer kunnen we in het tornooi groeien?

Er zijn te veel vraagtekens om nu te zeggen dat ze het zullen halen. Dus zeg ik dat het eigenlijk niet kan, omdat er op dit moment te weinig argumenten zijn om ja te antwoorden. Maar misschien heb ik daar na de groepsfase een ander idee over. Mocht blijken dat Hazard en De Bruyne bijvoorbeeld zonder problemen kunnen meedraaien. Over Witsel spreek ik nog niet eens, want het lijkt mij straf mocht die nog op zijn allerbeste niveau kunnen geraken – gesteld dat hij überhaupt zal kunnen spelen. De vraag is: hoezeer kunnen we in het toernooi groeien? Dat weet ik niet.

Ik denk dat Frankrijk favoriet is en dat ook de gebruikelijke toplanden te duchten zullen zijn – Engeland, Italië, Duitsland, Nederland… Als we op ons best zijn, kunnen we wedijveren met Frankrijk. Al waren we ook op het WK op ons best en waren zij toch nog net iets beter. Maar op dit moment is de vraag vooral: hoe goed gaan we zelf zijn?

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten