https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ereburgemeester Willy Dewilde schrijft open brief aan Lieven Vanbelleghem: “Jouw arsenaal aan toegevingen was uitgeput”

Willy Dewilde is ereburgemeester van Langemark-Poelkapelle. © pco
Open Brief

De gemeentepolitiek zorgt al een week voor beroering in Langemark-Poelkapelle. Ereburgemeester Willy Dewilde schrijft nu een open brief aan huidig burgemeester Lieven Vanbelleghem, die straks wellicht zijn sjerp verliest. Hieronder lees je de integrale brief.

Ik voel me wat schuldig, Lieven, voor wat je momenteel overkomt. Ik heb jou indertijd gevraagd om op de lijst van de burgemeester te staan. En na enige aarzeling heb je toegezegd. Je werd met klank verkozen en meteen heb je mij de titel van ‘peter’ toegekend. Je weet dat ik fier op mijn petekind was, toen je onverwachts ook burgemeester werd. Je functie heb je altijd vervuld zoals ik het echt wou: zonder scrupules, eerlijk, vriendelijk in de omgang, met oog voor het verenigingsleven, correct en onderlegd. Een burgemeester voor iedereen!

Door jouw coalitiepartner word je nu een mes in de rug geduwd. Vooral pijnlijk omdat, gedurende de lopende bestuursperiode, jouw arsenaal aan toegevingen en water in de wijn doen totaal uitgeput was. En dat heb je mij meermaals verteld. Hoop doet leven en er is nog hoop, hoor ik jou zeggen. Dat siert jou, dat je niet opgeeft. Jij kan met opgeheven hoofd iedereen nog in de ogen kijken. Dat kunnen anderen niet meer, nooit meer.

Door een wet met gaatjes proberen er tien jouw sjerp te grijpen. In een kleine, landelijke gemeente als de onze, waar iedereen ook iedereen kent, vergeet men dergelijke stoten niet zo vlug. Kop op, Lieven!

De Krant van West-Vlaanderen wil op www.kw.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten