En als we nu eens zelf de ideale Elf van Club samenstellen?

Schreuder wikt, weegt en schuift. © BRUNO FAHY BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

De ‘formatie’, zo noemen Nederlanders een ploegopstelling, van Club Brugge en dan vooral het vele schuiven van coach Alfred Schreuder, de discussies wakkerden na het thuisverlies tegen Gent weer fel op.

Zondag komt Charleroi, vijfde en redelijk onwrikbaar, op bezoek, Schreuder kan maar best zijn formatie op de rails krijgen of er gaan in Brugge een paar alarmbellen af. Die formatie, het was voer voor véél commentaren – in cafés, op de trein, in de kranten… 3-5-2 of 4-3-3 of 3-4-3 (3-2-2-3)…? Hoe ingewikkeld kan voetbal soms worden gemaakt? Een paar jaar geleden schreven we een boek met Jan Mulder. Dat ging ook over Fuck the System… jawel.

Speel coach van Club

En dan verder: welke namen, profielen heet dat in het moderne voetbal? Mechele of Hendry achterin, Vormer of Balanta of Rits of misschien zelfs Odoi op de 6 …? Dost of Adamyan of zelfs opnieuw De Ketelaere in de spits.? En voor de flanken is het alweer kiezen tussen Buchanan, Skov Olsen en Lang (die moet België nu wel heel beu zijn)… Schreuder wikt en weegt en schuift, Club kreunt en stottert.

Zou het zo moeilijk zijn? Geachte lezers, onder het credo Iedereen Trainer beschouwen we jullie allemaal als voetbalkenners. Én alle West-Vlamingen horen het beste voor te hebben met titelkandidaat Club Bruhhe, jullie mogen ook eens. Coach van Club spelen.

Jullie toegewijde senior writer schuift drie opties naar voor, we gaan het ook niet té ingewikkeld maken. Dat de zoveel meer beslagen analist Marc Degryse deze week al opriep Schreuder, keep it simple, sterkt ons. Ok, de beste elf selecteren is niet evident als je de hele week geen trainingen hebt gezien, maar laten we maar veronderstellen dat ze allen in goede vorm zijn. En we trekken ons in deze beter ook niets aan van alle mogelijke opdrachten en looplijnen. En dat Charleroi een tactisch moeilijk te ontwrichten geheel is, mag ook niet meespelen.

De bezorgde lezer van de KW gaat voor zijn Ideale Elf van Club

Daar gaan we, zonder verdere commentaar:

3-5-2: Mignolet; Odoi, Hendry, Nsoki; Mata, Vormer, Balanta, Vanaken, Buchanan; De Ketelaere, Lang.

OF

4-3-3: Mignolet; Mata, Hendry, Nsoki, Odoi; Balanta, Vormer, Vanaken; Lang, De Ketelaere, Buchanan

OF

3-5-2: Mignolet; Mata, Odoi, Nsoki; Balanta, Vormer; Vanaken, De Ketelaere; Lang, Dost, Buchanan

Wat denken jullie? En zo blijven we alvast weer bezig tot zondagavond, wat is voetbal een heerlijke praatsport. We hebben het mailadres van Schreuder in Westkapelle maar je moet nu ook niet meteen massaal gaan mailen met jouw Ideale Formatie. Hij is mans genoeg. Maar moet nu wel voortmaken.

Reacties? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.