Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Op VIER blijft ‘De slimste mens’ nog altijd razend populair en als op een mooie donderdagavond zowel ex-Mol Alina Churikova (als kandidate) en presentator Gilles De Coster (als vraagsteller) op het scherm te zien zijn, staat jullie mollenvanger op scherp. In een alweer spannende aflevering zaten verschillende tips en aanwijzingen over de locatie van het nieuwe Molseizoen. De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

The word is out. Na het vorig avontuur in Griekenland blijft De Mol in Europa. Het seizoen dat begin volgend jaar op televisie komt, werd opgenomen in Duitsland. Wie zag de tips al tijdens de aflevering? Toen Gilles De Coster tijdens de ronde ‘Open deur’ zijn vraag mocht stellen aan de kandidaten, bleef hij nog eventjes op de vlakte. Hij was er officieel niet om de locatie van De Mol te verklappen, want dat mocht nog niet.

Maar eens de aflevering was afgelopen, verscheen Gilles opnieuw op het scherm. “Ik heb gezegd dat ik helaas nog niet kon vertellen waar we naartoe zijn geweest voor het nieuwe seizoen van De Mol. Maar ik heb niet gezegd dat ik het niet kon tonen via verborgen tips.”

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

Vervolgens werd ons duidelijk gemaakt dat we via verschillende tips en aanwijzingen tijdens het programma al zelf het land van bestemming bij elkaar gepuzzeld konden hebben. Tijdens de puzzelronde waren de eerste letters van alle juiste antwoorden belangrijk. Je kreeg dan namelijk D-U-I-T-S-L-A-N-D. En laat dit nu net de locatie zijn van De Mol 2021!

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

De handjes zoals Angela Merkel

Jurylid Jeroom hield, op het moment dat hij Alina aansprak, op een bizarre manier zijn handen bij elkaar. Eerlijk gezegd was het mij niet direct opgevallen, maar toegegeven … dit gebaar is iets typisch voor Duits bondskanselier Angela Merkel.

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

De persoon die instaat voor de belichting van de studio deed ook zijn duit in het zakje. De lichten op de achtergrond kleurden opeens mooi zwart, rood en geel, de kleuren van de Duitse vlag.

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

De winter staat nu echt voor de deur en die gebruinde benen van de mevrouw met haar cocktail deden ons al hunkeren naar warmer weer. Schijn bedriegt, het bleek een foto van 2 Frankfurter worsten te zijn. De vindingrijkheid van het redactieteam kent geen grenzen! Die leckersten Würstchen der Welt.

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

De zoektocht naar de nieuwe saboteur binnen de groep speelt zich dus af in Duitsland. “Een prachtig land én een doordachte keuze in coronatijden”, vertelt Gilles De Coster. “Door zijn succesvolle aanpak van de pandemie was het de best denkbare gastheer voor onze reis. We zijn meermaals van onze sokken geblazen door de verbluffende schoonheid en verscheidenheid van Duitsland.”

Eins zwei Polizei: De Mol 2021 gaat naar Duitsland!

Voorlopig is er nog geen nieuws over de kandidaten.

Vorig seizoen waren Els en Jolien onze vertegenwoordigers en we kijken nu al uit naar opnieuw straffe West-Vlaamse kandidaten en een leuke groep.

In de lente van 2021 zijn we terug ‘Ollemolle Mol’. Tot dan!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Molwatcher Marc Denys zal ook in 2021 zijn licht laten schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.