Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent, maar is van Brugge. Afwisselend met Xavier Taveirne schrijft ze een column.

We weten het allemaal, Brugge is een stad die veel moois te bieden heeft. Kant, frieten, werk van Hans Memling. Maar ook, zo blijkt nu, wellustige verleiders. Zoals bijvoorbeeld Jietse en Emma.

Ze wonen beiden in Brugge, maar zijn sinds kort wereldberoemd in Vlaanderen. En bij veel meer mensen dan enkel zij die toegeven hen te kennen. Ik persoonlijk zeg het zonder schaamte: ja, ik doe het, elke week. Ik kijk naar Temptation Island, weliswaar continu zwalpend tussen euforie en afschuw.

“Verleider Jietse heeft een eigen kledinglijn. Wat speciaal is want ik heb hem tot nu toe uitsluitend halfnaakt gezien”

Zo heb ik daar vernomen dat Jietse een eigen kledinglijn heeft. Wat speciaal is want ik heb hem tot nu toe uitsluitend halfnaakt gezien. Deze jonge adonis heeft op het eiland der verleiding zijn pijlen gericht op de Hollandse Milou, beter bekend als ‘ons Milou’. Tot mijn verbazing werd de taalkloof tussen

haar kekke Hollands en zijn uitgesproken West-Vlaams vlotjes gedicht. (woordspelingen rond ‘kloof’ en ‘dichten’ laat ik hier bewust even links liggen) Ons Milou geniet met volle teugen van Jietses sappige tong(val) en authentieke persoonlijkheid. Al zal zijn welgevormde torso er ook wel voor iets tussen zitten. (ons Milou haar voorgevel moet trouwens niet onderdoen) Het is wonderlijk: zelfs in Thailand gloriëren onze Brugse exportproducten. We kunnen desgewenst – weer trots zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier