“Een West-Vlaamse herfstkampioen, maar niet de juiste”

© BELGA
Dries Bernaert

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in?

Er worden bij SV Zulte Waregem lessen getrokken uit het tegenvallende seizoen 2014-2015. De steun van de trouwe supporters en het prachtig vernieuwde Regenboogstadion zorgen voor een boost aan vertrouwen en volgend seizoen doet Essevee weer volop mee voor play-off 1. Meer zelfs, de jonge talenten en enkele nieuwkomers spelen het onder leiding van Francky Dury klaar om voor het eerst in de geschiedenis herfstkampioen te worden. Of dat uiteindelijk de titel oplevert, is een voorspelling voor volgend jaar.

26/12/2014

1. Voorspelling eind 2014 : Zulte Waregem wordt herfstkampioen.

2. Argumentatie : Na een tegenvallend seizoen 2014-2015 herpakt Essevee zich. De fans, het vernieuwde stadion en de nieuwkomers zorgen voor een boost.

3. Vaststelling eind 2015 : Het draait weer bij Zulte Waregem, maar de herfsttitel was nog wat te hoog gegrepen.

De boost is er dus gekomen, maar op sportief vlak kan Zulte Waregem nog niet concurreren met de topclubs

4. En wat nu ? : “Zoals verwacht zat het bestuur van Zulte Waregem na het dramatische vorige seizoen niet stil en was de club heel actief op de transfermarkt. Met het vertrek van onder meer Steve Colpaert, Olafur Skulason en Mamatou N’Diaye waaide er een nieuwe wind. Nieuwkomers Steve De Ridder, Christophe Lepoint en vooral Mbaye Leye moesten ervoor zorgen dat Essevee gewapend was voor een strijd voor play-off 1. Met nog enkele geslaagde transfers zoals Abdou Diallo, Marvin Baudry, Mame Thiam en Joël Sami en de gebleven draaischijf Onur Kaya, die dit seizoen met assists strooit, lijkt dat aardig te lukken. Daarnaast zijn de fans trouw op post gebleven en is de tweede fase van het stadiondossier gestart. De boost is er dus gekomen, maar op sportief vlak kan Zulte Waregem nog niet concurreren met de topclubs. Wat niet is, kan echter nog komen.”

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier