Een halve leeuw in de bus

© Bart Vantieghem
© Bart Vantieghem
Bart Casteleyn

Op een mistige ochtend in onze overvolle brievenbus: een hoop reclame, een striptijdschrift voor ponyfans, het boekje van gemeente Ichtegem en een enveloppe met een halve leeuw op. Die laatste is een rekening, denken we als we het op de keukentafel gooien.

Een koffie later valt ons oog op de kleine letters naast het logo van de Vlaamse overheid. ‘Agentschap Zorg & Gezondheid: Uitnodiging Covid-19 Vaccinatie’, zo staat er te lezen. We zijn meteen helemaal wakker. Er komt zelfs een smile op ons gezicht. Mohowzeg. Je roept de gelukkige erbij, en die is even verwonderd. Nu al? Ook de 9-jarige ponyfan zwiert haar Penny weg en komt enthousiast aan tafel. Ze wil de halve leeuw van mama meteen aan stukken scheuren, maar een vaderlijke reflex kan dat verhinderen. Het scherpste mes wordt uit de lade gehaald, de onverwachte maar welgekomen post wordt plechtig geopend.

De Krant van West-Vlaanderen is deze week geen gewone krant

‘Beetje jaloers, papa?’ De ponyfan kan gedachten lezen. En heeft de voorbije maanden misschien wel eens flarden van papa’s gezaag gehoord. Dat het toch allemaal wat rapper mocht gaan, dat vaccineren. Maar goed, exact een jaar na het uitbreken van de coronacrisis krijgt onze bubbel een eerste prik. Hetzelfde merk dat Marc Van Ranst onlangs in de schouder geduwd kreeg… als dat geen goed nieuws is.

En goed nieuws, dat kan iedereen nu wel gebruiken. Daarom is De Krant van West-Vlaanderen deze week geen gewone krant. 365 dagen na de start van de eerste lockdown hadden wij geen goesting in een terugblik met alle kommer en kwel van het voorbije jaar. (Wij durven er een bak Westvleteren om verwedden dat ook u daar weinig zin in had.) Daarom hebben we een extra dikke krant gemaakt met enkel en alleen goed nieuws. Want dat is ook te vinden, in het West-Vlaanderen van vandaag.

Ik hoop dat deze krant voor een smile op uw gezicht zorgt. En dat er zeer snel een halve leeuw in de brievenbus zit.

Reageren? bart.casteleyn@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.