“Een fitte Vazquez kan Club in de play-offs naar de titel loodsen”

Maandagnamiddag begint Club Brugge aan play-off 1 met een thuiswedstrijd tegen Standard.

© BELGA

Club Brugge staat aan het begin van wat mogelijk de belangrijkste twee maanden van de voorbije tien jaar kunnen zijn. Blauw-zwart heeft al de beker op zak, maar in het Jan Breydelstadion is de honger nog niet gestild. Maandag begint Club voor het eerst sinds de invoering van de play-offs als leider aan die nacompetitie. De verschillen zijn wel miniem. Anderlecht en AA Gent volgen op twee punten, het zesde gerangschikte Charleroi heeft zelfs amper zes eenheden minder. Toch wil Michel Preud’homme zijn spelers niet met extra druk opzadelen. “We kunnen alleen maar ons best doen”, zei de coach vrijdag op zijn traditionele persbabbel.

De Luikenaar heeft bij de start van de play-offs ook zorgen. Naast Björn Engels, die dit seizoen niet meer in actie komt, zag hij met Oscar Duarte en Thomas Meunier nog twee verdedigers uitvallen. Met Stefano Denswil en Davy De fauw zijn valabele alternatieven beschikbaar, maar het betekent wel dat de rotatiemogelijkheden achterin serieus beperkt worden. Van Victor Vazquez kwam er dan wel weer goed nieuws. De Spanjaard hoopt er op de derde speeldag opnieuw bij te zijn tegen Anderlecht. Een fitte Vazquez kan Club in deze play-offs naar zijn eerste titel sinds 2005 leiden.

Toch oogt de concurrentie scherp. De beleidsmensen van Anderlecht laten in geen enkel interview de kans onbenut om er het palmares van paars-wit – en de recente drie titels op rij – bij te sleuren. Bovendien zal men in Brussel na de verloren bekerfinale ongetwijfeld belust zijn op revanche. Club zal na drie speeldagen al een stuk wijzer zijn, want dan zal het al de thuiswedstrijden tegen Standard en Anderlecht én de altijd lastige verplaatsing naar KV Kortrijk achter de rug hebben.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.