Dury wordt te snel nerveus

© belga
Frank Buyse

Zulte Waregem won woensdag zijn derde oefenmatch tegen Cercle Brugge met 2-3. Opluchting. Want ze werden bij Essevee al zenuwachtig na de eerste twee oefenmatchen, allebei verloren. Eerst van Sparta Petegem (0-1) godbetert. En dan van OHL (1-3), weliswaar een ploeg die dit jaar in 1B promotie ambieert maar toch… Er kon vorige zaterdag in elk geval al enig gemor worden genoteerd. “Niemand kan een goed gevoel hebben”, omschreef T2 Eddy Van den Berge. En: “Het duurt te lang. Punt”, vond coach Dury, niet content met alleen maar Dimitri Oberlin en Cameron Humphreys als aanwinsten. En geen Stage en Munetsi. Bijna giftig: “Noem mij eens een type speler die we niét nodig hebben!”

Dury werd zenuwachtig. Alweer. In juni 2018 prees hij zijn bestuur omdat hij dankzij Cordier en co al bij de start van de voorbereiding met een nagenoeg volledige spelersgroep kon werken. Maar hij werd snel lastig toen bleek dat de aanwinsten kwaliteit te kort schoten. “Nu neem ik de transfers zelf in handen”, klonk op het einde van een (kwakkel)seizoen. Om op de eerste training wel te roepen “logisch dat pas eind augustus alle transfers zullen zijn afgewerkt”… Om dus na de tweede oefenmatch al druk te zetten. Te toeteren Doe voort, Eddy! Dat deed CEO Eddy Cordier, dinsdag volgde al een derde versterking: de Georgische winger Luka Zarandia. Nog niet meteen een zekerheid, maar alla. Al wil Dury er snel méér. Want een derde teleurstellend seizoen op rij zou ook voor het monument van de Gaverbeek wel eens het jaar te veel kunnen zijn.

Al zijn we de laatsten belang te hechten aan zo’n oefenmatchkes, tussen twee zware trainingen door, waarbij iedereen moet spelen. KV Mechelen is volgens de kalender op 27 juli de eerste tegenstander van Zulte Waregem. Hun coach Vrancken die we deze week toevallig zagen, zit heus nog niet te juichen. “Als speler verloren we eens àlles in de voorbereiding. En zetten daarna een geweldig seizoen neerzet.” Het zou ook typisch Essevee zijn. Niet te snel nerveus, Francky.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.