Drie sterren

Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert

Actrice Liesa Naert woont in Gent, maar is van Brugge. Afwisselend met Xavier Taveirne schrijft ze een column.

Naast slapen is eten voor mij een favoriet tijdverdrijf. Elke maaltijd is een lichtpuntje in de dag. Groot jolijt en enthousiasme dus wanneer ik lees dat er een nieuwe plek bijgekomen is op ‘t Zand.

De chefs van dienst hebben al een behoorlijk palmares. Drie sterren had hun vorige zaak. Drie. (als hier emoji’s zouden staan, denk dan: hele brede glimlach, feesttoeter en veel hartjes) Toen ik las dat een van de chefs zelfs een bijscholing gevolgd had om viennoiserie te bakken opgebouwd uit 17 flinterdunne laagjes bladerdeeg, werd het me even te veel.

Eten kan zoveel meer zijn dan je maag vullen. Kunst! Ambacht! Topsport!

De tarwe- en suikervrije beloftes aan mezelf smolten weg als boter op een lauwwarme croissant. Ik zat al in de auto! Hop, op weg! Los van de smaakbeleving heb ik erg bewondering voor het vakmanschap en de toewijding die je op je bord krijgt. Eten kan zoveel meer zijn dan je maag vullen.

Kunst! Ambacht! Topsport! (voor de chef althans) Liefde! Nochtans, naar verluidt bestaan er mensen die koud noch warm worden van eten. Ik heb dit kwalijk gerucht niet uit eerste hand. Zelf ken ik geen zo’n mensen. Dat weiger ik. (knipogende emoji)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.