https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Doku is nog te veel de Doku van Anderlecht

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Franky Van der Elst
Franky Van der Elst EK-analist voor KW

Ik denk dat Martinez wel eens met Eden Hazard zou kunnen starten. Maar ik zou dat niet doen. Ik zou hem achter de hand houden en starten met Carrasco – en De Bruyne – in steun van Lukaku. Dan kan je aan de linkerzijde ook het duo Thorgan Hazard-Carrasco behouden. Zij bewezen al dat ze elkaar goed begrijpen en in de beweging kunnen switchen.

Alleen als Thorgan toch niet fit zou zijn, zou ik Eden laten starten, omdat je Carrasco dan nodig hebt op de positie van Thorgan. Met Doku zou ik zeker niet beginnen. Ik vond hem tegen Finland te vaak lijken op de speler die hij bij Anderlecht was. Misschien ben ik te hard voor hem, maar in die omschakeling met drie tegen twee kort na de rust maakte hij helemaal de verkeerde keuze en bij dat gekraakt schot dacht ik: komaan jongen, sjot nu toch eens deftig op die bal . Als je hem brengt, moet hij vanaf de linkerkant kunnen komen. Met zijn versnelling en zijn actie weet je dat er tegen een vermoeide tegenstander wel iets kan gebeuren.

Op rechts kies ik voor Meunier en vóór de verdediging voor Tielemans en Witsel. Achterin zou ik de drie oudjes zetten: Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen. Ze speelden op dit toernooi wel nog niet samen, maar kennen elkaar natuurlijk al heel lang en zijn heel ervaren. Je zou centraal ook voor Boyata kunnen kiezen, die al twee goeie matchen speelde. Maar ik denk dat het makkelijker is om tegen Boyata te zeggen: sorry, ik start met Vermaelen , dan andersom. Vermaelen is fit, speelde in mei vijf wedstrijden met zijn club en dit is zijn laatste toernooi. Bovendien speelt hij sneller, ook dan Vertonghen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.