De Saedeleer blééf roepen: breng dat in beeld!

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Ben Crabbé
Ben Crabbé EK-analist voor KW

Ik onthoud vooral uit week één geweldig verdedigende Zweden en een zeer sterk Italië. En dat zijn dus mogelijke tegenstanders van de Rode Duivels in de achtste en kwartfinales. Tegen die Zweden zou ik toch maar oppassen, al kunnen we natuurlijk altijd rekenen op Lukaku. Die is in zijn huidige bloedvorm echt niet af te stoppen.

Maar Italië wordt toch niet simpel. Als de Duivels het aanpakken zoals tegen Frankrijk op het WK 2018, zal het niet lukken. Maar ze hebben intussen wel bewezen dat ze een match kunnen controleren en hun schakelmomenten kunnen uitkiezen, zo ver staan ze toch al. Zoals Gert Verheyen zegt: “Ze moeten niet altijd als een zot achter elke bal lopen.”

Die goal van Van Basten vond ik nog mooier dan die van Schick

Wat overigens ook zot was, was die goal van de Tsjech Patrik Schick tegen Schotland. Die lob vanop de middenlijn, perfect uitgevoerd. Al blijft voor mij de goal van Marco van Basten tegen Rusland op het EK 1988 de allermooiste. En dan Christian Eriksen…. Toen het gebeurde, trilde ik op mijn benen. Heftig!

Er is veel te doen geweest of de regisseur dat allemaal zo dicht in beeld mocht brengen, maar ik vind dat toch dubbel. Je moet daar altijd voorzichtig mee zijn. Want het is uiteindelijk altijd eerst de opdracht van de regisseur álles wat gebeurt, ook in beeld te brengen. Ik herinner me nog uit een ver verleden hoe Rik De Saedeleer bij een vechtpartij maar blééf roepen: “Breng dat nu toch eens in beeld!”

Maar eenmaal getoond wat er aan de hand is, moet je natuurlijk wel de schroom hebben om niet langer in te zoomen op de hartmassage, op een mens die vecht voor zijn leven… Gelukkig is het goed afgelopen en zo gaat dat dan, volgende week wordt er nog nauwelijks over gepraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier